Példa lehet mindenki előtt

2022.05.17. 09:00

A kilencéves kislány szőke fürtjeit daganatos betegeknek ajánlja fel

Megvalósulhat a kilencéves holland kislány, Assink Lori vágya. Haját daganatos gyermeknek ajánlja fel, már másodszor. A paróka nemsokára elkészül, és egy magyar kisgyermek napjait szépíti meg.

Müller Anikó Hanga

Lori köszönetet mondott a segítőknek, találkozott Kovács doktornővel (balról), jobbról mellette édesanyja

Forrás: Müller Anikó Hanga

Édesanyjának, a zirci szárma­zású Anikónak az édesapja meghalt, amikor őt várta. Szülei beszéltek Lorinak nagyapjáról, a rákbetegségről, a kezelésekről, melyek következtében a haj kihullik. Ekkor Lori azt mondta, derékig érő haját, amit addig unszolásra sem akart levágatni, felajánlja egy parókára váró kisgyermeknek. Így Hollandiában valaki az ő hajából készült pót­hajat viseli. Azóta eltelt csaknem három esztendő, haja újból megnőtt, úgy döntött, megint levágatja, és most egy magyar kis beteg lehet a kedvezményezett. 
Nem volt egyszerű a küldemény célba juttatása. A szülők a közösségi oldalon kaptak segítséget. Egy házaspár vállalta a szállítást, a csomagot leadták egy veszprémi gyorsétteremben. Vágás után ajánlatos a hajat minél előbb eljuttatni a parókakészítőhöz, ezért azonnal érte ment Lángné Janni Margit, a veszprémi Fagyöngy Alapítvány alapítója. A parókagyártó fodrászat adományként fogadta be Lori haját, így térítésmentesen készül el a paróka. Szabó Éva, a Csolnoky kórház gyermekorvosa segített abban, hogy találjanak olyan gyermeket, akinek szüksége lehet Lori felajánlására. Közvetítésével jött létre a kapcsolat az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvánnyal. A család a napokban hazalátogatott és találkozott Kovács Orsolya gyermekorvossal is. Ő nem tapasztalt még hasonló nemes cselekedetet kisgyermektől. Példát mutat Lori, felnőtteknek is. Ugyanis a kis betegeknek trauma hajuk elvesztése is. A leukemias.hu adatai szerint hazánkban a 15 éves kor alattiak körében egymillió gyermekre számítva évente 150-200 új daganatos megbetegedés fordul elő. 
Lori azért gondolta ki már másodszor az adományozást, mert szeretne segíteni, ettől ő boldog. Újra növeszti szöszke haját, és álmokat sző. Lovagol, kőműves akar lenni, épít majd egy lovardát, ahol ingyen lovagoltatja a beteg gyermekeket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában