Eredmények

2022.07.04. 07:00

Időközi választásokat tartottak megyénk két településén

Két Veszprém megyei településen – Kisberzsenyen és Uzsán – tartottak időközi polgármester- és képviselő-testületi választást vasárnap.

Tisler Anna

Fotó: MTI

A két községben az előző testület feloszlása miatt választhattak új polgármestert és négy-négy tagú képviselő-testületet a helyiek. 
A Devecseri Járásban levő Kisberzsenyen a névjegyzékben nyolcvanegyen szerepelnek, polgármester-jelöltként két független indulót, a települést 2006–2019 között vezető Ferenczy Lajost és a községet 2019 után irányító Molnár Csanád Jánost vették nyilvántartásba. A polgármester 31 szavazattal a községet 2006 és 2019 között vezető Ferenczy Lajos lett. A másik jelölt, Molnár Csanád János pedig 25 szavazatot kapott. 
A Sümegi Járásban levő Uzsán a névjegyzékben 263-an szerepeltek, polgármester-jelöltként szintén két független indulót, a települést 2019 után irányító Táborosi Lászlót, illetve Ulreich Józsefet vették nyilvántartásba. A választópolgárok ismét Táborosi Lászlót választották polgármesterré. Ő 133 szavazatot kapott, a másik jelöltre, Ul­reich Józsefre 43-an adták le voksukat. Nyolcan érvénytelenül szavaztak Uzsán. A négy képviselői helyre tizenkét jelölt pályázott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában