Évforduló

2022.08.15. 10:02

Novák Katalin köztársasági elnök a zánkai Erzsébet-táborba látogatott

Novák Katalin köztársasági elnök az Erzsébet-táborok fennállásának tizedik évfordulóján, hétfőn délelőtt a zánkai Erzsébet-táborba látogatott, ahol Hornyák Tibor, az Erzsébet Alapítvány elnöke fogadta.

Kovács Erika

Forrás: Nagy Lajos/Napló

12.00

Az ünnepség zárásaként Novák Katalin különféle játékokban vett részt a gyerekekkel. 

11.35

A születésnapi ünnepség végén Novák Katalin és Hornyák Tibor felvágta az ünnepi tortát, amit aztán a gyerekek között osztottak szét.

Forrás: Kovács Erika/Napló

11.20

Novák Katalin köztársasági elnök beszédében többek között kiemelte a magyarság, a biztonság és a barátság, valamint az Isten, haza, család jelentőségét. Köszönettel beszélt a testvérek, a segítők és a működtető alapítvány munkájáról. 

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Hornyák Tibor, az Erzsébet Alapítvány elnöke köszöntőjében szólt az Erzsébet-táborok felújításáról Zánkán, Fonyódligeten és az erdélyi Ivóban, majd fővédnöki oklevelet adott át a köztársasági elnöknek. 

Forrás: Kovács Erika/Napló
Forrás: Fotó: Nagy Lajos/Napló

10.55 

Radics Gigi és Rácz Gergő előadta az Erzsébet című dalt a strandnál lévő nagyszínpadon. 

Fotó: Nagy Lajos/Napló

10.20

A köztársasági elnök időkapszulát helyezett el, amelybe egyebek mellett egy örökrózsát, a gyerekek rajzait, üzeneteit, apró tárgyakat, a táborról készült fotókat helyeztek el. 

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Az időkapszula előtt egy emléktáblát is állítottak az Erzsébet-táborok, Magyarország Kormánya és az Erzsébet Alapítvány jóvoltából. A táblán az a felirat áll: "A múlt, a jelen és a jövő tiszteletére. Álljanak az Erzsébet-táborok az idők végezetéig és szolgálják folyamatosan a gyermekeket és a családokat." 

Az időkapszulát 2040-ben lehet felnyitni. 

A köztársasági elnök programja a táborban folytatódik. 

Novák Katalin köztársasági elnök ezt a 3D-s aszfaltrajzot leplezi le nemsokára, a csónakháznál
Fotó: Kovács Erika/Napló
Fotó: Nagy Lajos/Napló

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában