A közösségi közlekedést népszerűsítik

2022.09.27. 20:00

Gyermekrajzok a lila buszokon - díjazták a helyes megfejtőket

A közösségi közlekedést a gyermekek számára népszerűsítő kezdeményezés eredményhirdetését rendezték kedden a Haszkovó úti buszfordulóban.

Marton Attila

Fotó: Nagy Lajos/Napló

A busztársaság tavasszal Szeretem a lila buszt címmel írt ki rajzpályázatot alsó tagozatosoknak, a beérkezett pályaművek a nyáron láthatók voltak a buszokon. 
A Kukkantó Egyesület ennek kapcsán felhívást tett közzé a gyermekeknek a vakáció elején, hogy keressék a szünidő alatt a rajzokat a buszokon, és küldjék be legalább öt busz rendszámát, amelyen látható volt gyermekrajz. 
Somody Zsuzsanna, az egyesület elnöke elmondta, közel ötven helyes megfejtést küldtek be a gyerekek, akiket kedden jutalmaztak a V-Busszal közösen. A Báthory általános iskola 2. és 4. C, valamint a Deák általános iskola 3. C osztálya látogatást nyert a V-Busz telephelyére, ahova a busztársaság szállítja ki a tanulókat. Az osztályok a Kukkantó Egyesület jóvoltából labdát és ugrókötelet vehettek át Somody Zsuzsannától. Az egyéni beküldők közül tíz diák nyert el október havi V-Busz bérletet, valamint ők színesceruza-készletet is kaptak az egyesülettől. 
A társaság jutalmait Polgári István, a V-Busz Kft. ügyvezetője és Hegedűs Barbara alpolgármester adták át. Utóbbi azt emelte ki, hogy a gyermekek lelkesen fogadták a pályázatot, és reményét fejezte ki, hogy a környezetbarát közlekedés a mindennapjaik része lesz. 
A díjátadó után a gyermekek megnézhették, hogyan töltik az elektromos buszokat, és megismerkedhettek a járművek működésével is.

Bejelentették azt is, hogy a V-busz Kft. és a Kukkantó Egyesület Közlekedés? Gondold újra! címmel szlogenpályázatot hirdet az alternatív (gyalogos, kerékpáros, rolleres) és a közösségi közlekedés népszerűsítésére. A gyerekektől azt várják, hogy frappáns, rövid mondatokban vagy versekben fogalmazzák meg, miért jó, ha az említett közlekedési formákat választják az emberek. A szlogeneket november 8-ig várják az egyesület elérhetőségeire.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában