Elkapták

2022.10.03. 17:42

Bicikliket lopott a pápai férfi

Letartóztatását indítványozta a Veszprém Megyei Főügyészség ügyeletes ügyésze annak a 29 éves pápai férfinak, aki a megalapozott gyanú szerint az elmúlt három hónapban több kerékpárt is eltulajdonított Pápán.

Veszprém Megyei Főügyészség

Forrás: police.hu

A rendelkezésre álló adatok szerint a többszörös visszaesőnek minősülő gyanúsított 2022. július elején, majd szeptember közepén a vasútállomás előtt lelakatolva hátrahagyott, 10 000, illetve 70 000 forint értékű bicikliket vitt el, majd röviddel a második eset után a belvárosban is ellopott egy szintén lelakatolt 10 000 forint értékű kerékpárt. Az elkövető az őt a tartózkodási helyén kereső rendőrök elől elmenekült, ezért elfogatóparancsot kellett ellene kibocsátani, amely rövid időn belül eredményre vezetett. Az ügyészség a gyanúsított hatóság előli elrejtőzése, valamint ennek jövőbeni veszélye, továbbá a bűnismétlés és a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt indítványozta a letartóztatását, melynek a bíróság helyt adott. A gyanúsított a végzést tudomásul vette, míg védője az ülésen nem volt jelen, így az még nem végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!