Útfelújítás

2022.11.26. 07:00

Több helyszínen már aszfaltoznak Veszprémben

Újabb helyszínen kezdődött útfelújítás a megyeszékhelyen a héten, több utcában pedig rövidesen befejezi a munkálatokat a kivitelező.

Marton Attila

Fotó: Penovác Károly/Napló

A Cserepes utca folytatásaként megkezdődtek a munkálatok az Almádi úton a Cholnoky úti és a Dornyai Béla utcai körforgalom között, ahol a szakemberek felújítják a járdát, a kerékpárutat, a buszmegállót és az útburkolatot, tájékoztatott az önkormányzat. Hegyi László, a kivitelező Swietelsky Magyarország Kft. területi főmérnöke elmondta, ezen a szakaszon a hét elején szegélybontással kezdődött meg a munka, és várhatóan a jövő héten marják fel az aszfaltot. 

Az önkormányzat közölte azt is, hogy a völgyhíd csapadékvíz-elvezetésének megújítása, az útburkolat felújítása és a dilatációs szerkezetek cseréje a vártnál gyorsabban halad, így azt előreláthatóan jövő hét végére befejezik. A Cholnoky úton a járda építése, az aknafedlapok és a víznyelők szintre emelése, valamint a buszmegálló építése van folyamatban, és rövidesen kezdődhet a kopóréteg aszfaltozása. A Cserepes utcában szegélyt építenek és a buszmegálló kivitelezési munkáit végzik, a Budapest úton szintén szegélyépítés van folyamatban, mondta el a területi főmérnök. 

Az Óvári utcában előre nem látott nehézségekbe ütköztek, ami lassította a kivitelezést, a következő napokban azon dolgoznak, hogy minél előbb visszaadják a forgalomnak a színház melletti szakaszt. Kádártán jövő hét elején szeretnék befejezni a kopóréteg aszfaltozását, a Martinovics utcában szombaton, a Zrínyi utcában jövő héten várható az aszfaltozás, míg a Jókai utcában elkészültek a vízvezeték bélelésével. 

A következő hetekben a tervek szerint még egy helyszínen, az Iskola utcában kezdődhet útfelújítás, de csak ha az Óvári utcában végeznek a munkával, és megszűnik a jelenlegi forgalomkorlátozás. A főmérnök a kivitelezési munkálatok miatt a közlekedők türelmét kéri. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában