Elrendelték a letartóztatását

2022.11.29. 17:27

Vérplazmaadás után rabolta ki ismerősét egy férfi Veszprémben

Rablás bűntette miatt letartóztatását indítványozta a Veszprémi Járási Ügyészség annak a 26 éves férfinak, aki erőszakkal akarta megszerezni ismerőse vérplazmáért kapott pénzét Veszprémben.

A megalapozott gyanú szerint az elkövető 2022. november 26-án plazmaadást követően szóváltásba került a szintén az épületből távozó sértettel, majd követelte, hogy a férfi a vérplazma adásáért kapott 10 ezer forintot adja át neki - írja közleményében a Veszprém Megyei Főügyészség. 
A sértett ekkor próbált elmenekülni, de a gyanúsított a kabátjánál fogva visszahúzta, miközben kabátzsebéből kirántotta a sértett telefonját, valamint a 10 ezer forint készpénzt. Az elkövető ezen túl többször testszerte megütötte, a földre rántotta, majd a térdével megrúgta a férfit. 
Ezt követően a gyanúsított az erőszakkal megszerzett mobiltelefont a földhöz vágta, amikor a sértettnek sikerült elmenekülnie a helyszínről. 
A nyomozási bíró az ügyészség indítványával egyetértve elrendelte férfi letartóztatását, aki ez ellen a védőjével együtt fellebbezett, így a döntés nem végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!