Olvasónk írja

2022.12.02. 11:00

Advent a pápai középiskolában

Adventi programsorozat indult a Pápai SZC Acsády Ignác Technikum és Szakképző Iskolájában hétfőn az DÖK/ÖKO munkacsoport tagjainak szervezésében.

Forrás: Pixabay-illusztráció

A diákok 20 napon keresztül 20 különböző rövid műsorral készülnek, melynek során karácsonyi hangulatot teremtenek az aulában minden nagyszünetben. A repertoárban szerepelnek versek, közös- illetve egyéni karácsonyi dalok és betlehemes játék is. December 6-án, kedden pedig várhatóan motoron érkezik a Mikulás. A program zárásaként karácsonyi sütivásárral készülnek a szervezők. 
Az aula dekorációját tanár és diák közösen készítette az újrahasznosítás jegyében: megtalálható itt a könyvtárban leselejtezett könyvekből összeállított karácsonyfa, elhasznált cd-lemezekből készült fenyőfa, a lehullott örökzöld ágak pedig egy próbababa szoknyáját díszítik. A betlehem, amit sógyurmából készült figurák tesznek teljessé az iskola asztalos tanulóinak keze munkáját dicséri. Minden dekoráció fotósarokként is szolgál, ahol a diákok egy-egy közös szelfit készíthetnek emlékezve arra, hogy közösen, a szeretet jegyében készültek a karácsonyra. 

Czobor Andrea, Pápa

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában