Szolgáltatásfejlesztési támogatás

2022.12.09. 11:00

A demens betegeknek segítenek Balatonalmádiban

Eredményesen pályázott Balatonalmádi a demens nappali ellátás kialakítására benyújtott pályázaton, mellyel 90 millió forint támogatást ítéltek meg a városnak – közölte Sajtos Ildikó, a Gondos Panni Szociális Központ igazgatója.

Kovács Erika

Kiemelte, külön köszönet illeti a város vezetését, polgármesterét, aki e fontos ügy mellé állt. A város Balatonfűzfővel együttműködve új szociális szolgáltatással bővül majd, amely a demenciával érintettek biztonságos ellátását támogatja. Egy elképzelés, álom válik valóra sokak megsegítésére. Olyan ajándék ez, amely számos, demenciával érintett családnak jelent megoldást a mindennapok küzdelmében. A nyertes pályázat nem csupán egy épület átalakítását jelenti, hanem egy új, az érintettek emberi méltóságát is biztosító, eddig nem jelenlévő szolgáltatás jön létre. Az idősödő társadalom egyik legnagyobb kihívása a demencia, mely nem csak azt érinti, aki ezzel küzd, hanem a körülötte élőket is. A projektben a Gondos Panni Szociális Központ egyik épületrésze, környezete teljesen megújul a megfelelő ellátás kialakításáért. 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában