Elismerés

2023.01.29. 15:00

Örökség díjat kapott Mayer Károly

A Tótvázsonyi Hímző Műhely Örökség díját kapta Mayer Károly pénteken este, a Civil Évnyitó elnevezésű rendezvényen a helyi kultúrházban.

Juhász-Léhi István

A díjat vastaps kíséretében vette át a meghatódott Mayer Károly Fotó: TIE/Pápai Henrietta

A díj azon intézményeknek, civil szervezeteknek és egyéneknek adható, akik tevékenységükkel hozzájárulnak a tótvázsonyi közösség kulturális, erkölcsi és szellemi felemeléséhez. A díjazottra bárki tehetett javaslatot. Az elismerést idén Mayer Károly kapta. A laudációban elhangzott, Mayer Károly 1953-ban született Tótvázsonyban, szakiskolai tanulmányait Veszprémben és Tapolcán végezte. Mestervizsgáit 1983-ban és 1990-ben tette le. 1976-ban nősült, Tótvázsonyban telepedett le, majd két fia született, András és Ákos. A közös községi tanács idejében két ciklusban képviselte szülőfaluját, 1990-től 2020-ig pedig képviselőként dolgozott a település fejlődéséért. 1990-től egyéni vállalkozó, 1996-ban megalapította András fiával a Mayer Műveket, amihez Ákos is csatlakozott. A cég épületgépészeti tevékenységgel foglalkozik. 

Részt vett szülőfaluja és a németországi Dobel település kapcsolatának kialakításában, amit igyekezett folyamatosan életben tartani, a baráti kapcsolatokat ápolni. Tizenöt éven át irányításával működött a futball sportélet, ezen idő alatt épült fel a jelenlegi sportpálya is. 1997-ben kezdeményezésére alakult meg a Tótvázsonyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület. Évekig ellátta a Víziközmű Társulat elnöki teendőit, melyben Tótvázsony és környékének csatornaépítési munkáit koordinálta. Ugyanakkor a vadásztársaság elnökeként hosszú ideig egy-egy vaddal támogatta a helyi falunapokat és rendezvényeket. Negyven évig volt tagja a német nemzetiségi dalkörnek, a nemzetiségi egyesületnek és egy évtizedig az egyházi kórusnak is.  Megalakulásáról kezdve aktív támogatója a helyi ifjúsági egyesületnek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában