Micsoda produkció!

2023.03.22. 20:41

Szegeden verte tönkre a Picket a Veszprém

Saját csarnokában „semmisítette meg” legnagyobb honi riválisát a Telekom Veszprém a kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első körében. Gyorsan eldőlt a történelmi párharc!

Horváth Gábor

A Szegednek esélye sem volt megállítani a Veszprémet

Forrás: MTI

Szeged-Veszprém 23-36 (7-20)

Szeged, 7700 néző. V.: Eliasson, Palsson (izlandiak). OTP Bank-Pick Szeged: Alilovic – Bombac, Szita, Bánhidi, Mackovsek 3, Stepancic, Sostaric. Csere: Mikler (kapus), Frimmel 3 (2), Radivojevics 6 (5), Bodó, Martins 5, Tönnesen 2, Rosta M. 2, Gaber, Garciandia 2. Edző: Juan Carlos Pastor.

Telekom Veszprém: CORRALES – MARGUC 11 (4), REMILI 4, ED-DERA 1, Pesmalbek 2, LAUGE 4, Strlek 1. Csere: Cupara (kapus), LIGETVÁRI 4, Mahé 2, SIPOS, ILIC Z. 3, Nilsson 1, Elísson 3 (1), Vajlupau, Lukács P. Edző: Momir Ilics.

Kiállítások: 4, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 10/7, ill. 6/5.

Először találkozott egymással a két nagyágyú a Bajnokok Ligájában, így még a szokásosnál is nagyobb érdeklődés előzte meg a derbit, amelynek a tétje a legjobb nyolc közé jutás volt a sorozatban.

Nem csoda, hogy idegesen kezdtek a csapatok, sorban maradtak ki a helyzetek, hazai oldalon egy hétméteres is, Corrales védte Frimmel próbálkozását.

A másik oldalon Marguc belőtte a megítélt büntetőt, így a vendégek mozdultak el először a nulláról, 5. perc: 0-1. A Szeged nem tudta követni ellenfelét, a házigazda a kaput sem találta el. Radivojevicsnek aztán sikerült eltalálnia, pechjére Corrales hárította a szerb hetesét. A veszprémi védekezés annyira pontos és szigorú volt, hogy a Tisza-partiak még emberelőnyben sem tudtak betalálni. A 11. percben Remili alakította 0-3-ra az állást, Juan Carlos Pastor időt kért.

Közel 12 perc kellett az első szegedi találathoz, Frimmel lőtt, Marguc azonnal válaszolt, 1-5.

Kézben tartotta a meccset a Telekom, ami a Szegedet illeti, a tragikus jelző egyáltalán nem túlzás a házigazda játékára. A bakonyiak voltaképpen azt csináltak, amit akartak és tették ezt rendkívül fegyelmezetten és koncentráltan, 2-10-nél jött az újabb hazai időkérés.

A 20. percben Martins volt eredményes, ez volt az első Tisza-parti gól, amit nem Frimmel szerzett, 4-11. Ettől nem támadt fel a Pick, a kéztörését követően befáslizott kézzel visszatérő Cupara is pályára került és ha már ott volt, védett is egy hetest.

Hiába próbálkozott cserékkel Pastor edző, tízre nőtt a különbség, 5-15. Döbbent csend volt a csarnokban, pontosabban a veszprémi szurkolók örömittas buzdítását és tízig számolását lehetett hallani. A hazaiak többször is azt a jogos kérdést kiabálták, hogy: hol a csapatunk?

Ahogy ilyenkor lenni szokott, még a labda is a vendégeknek pattant jól, már 13-al vezetett a Telekom, 6-19.

A félidő hajrájában villant egy piros, Mahé kapta, a francia a szélen ütközött Sostariccsal, utóbbi bokája csúnyán kifordult. A játékrész legvégén Ligetvári lőtt szépen a kapuba, 7-20-as, döbbenetes eredménnyel ért véget az első 30 perc.

A Veszprém nemcsak a meccset, a párharcot is eldöntötte egy félidő alatt, persze a folytatásban is oda kellett figyelnie.

Fordulás után sikerült feljönnie mínusz tízre a házigazdának, Ilics időt kért, 36. perc: 11-21. Összekapta magát a Szeged valamelyest, de továbbra is hajmeresztő hibákat láthattunk hazai oldalon. Két góllal büntettek a bakonyiak, 11-23.

Martinsék kínkeservesen zárkóztak fel 10 gólra, azonban nem tudták egy számjegyűvé tenni a hátrányukat. A Veszprém okosan kézilabdázott, jól lassította a játékot, miközben megtalálta a réseket ellenfele védekezésén. Emellett lecsapott a hibákra, 14-28.

Ismét tanácstalanná és olykor kedvetlenné vált a Szeged, a 49. percben Nilsson 15-30-ra alakította az állást. Biztossá vált, hogy a bakonyiak több mint megnyugtató előnyt szereznek az első meccsen, a kérdés a hajrában csak az volt, mekkora verést mérnek a legnagyobb riválisra.

Ligetvári bombájával indult a véghajrá, a vendégek úgy fejezték be a meccset, ahogyan a 60 perc jelentős részében játszottak, örömmel, felszabadultan, magasan a hazaiak fölé nőve.

A visszavágót – amelyre a 36-23-as sikerrel nem sok kérdést hagyott a Telekom - jövő csütörtökön rendezik a Veszprém Arénában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában