Diadal után botlás

2023.03.25. 19:55

Meglepetés: nem tudott nyerni Bogláron a Telekom

Bravúrt értek el a hazaiak Balatonbogláron, szombat este a kézilabda NB I-ben. A NEKA szinte végig irányította a meccset a Telekom Veszprém ellen, amelytől végül egy döntetlenre futotta.

Horváth Gábor

Napló

Fotó: Penovác Károly/archív

NEKA-Telekom 29-29 (15-13)

Balatonboglár, 650 néző. V.: Héjja, Kónya. NEKA: Palasics (kapus), Temesvári 4, Krakovszki Zs. 2, Papp 4, Sisa 1, Krakovszki B., Sztraka 6, Tárnoki 2, Ács 2, Viski, Dobi 2, Karai 1, Szilágyi 5 (3), Bodócs. Edző: Sótonyi László.

Telekom Veszprém: Corrales, Cupara (kapusok), Nilsson 3, Elísson 3, Ligetvári 1, Marguc 1, Lauge 4, Strlek 5, Lukács P. 1, Mahé, ed-Dera, Ilic Z. 7, Pesmalbek 1, Vajlupov 3, Sipos. Edző: Momir Ilics.

Kiállítások: 10, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 3/3, ill. 2/0.

A fantasztikus szegedi Bajnokok Ligája diadalt követően a NEKA otthonába volt hivatalos az NB I-ben a Veszprém. A bakonyiak szerdán a BL nyolcaddöntőjének első körében 36-23-ra ütötték ki a Tisza-partiakat idegenben, így remek hangulatban készülhettek a bajnokira.

A meccs elején hiába védett Palasics többször is, a vendégek jutottak előnyhöz, igaz, nem sokkal később változott az állás, 10. perc: 6-2. Már öt góllal vezetett a házigazda, amikor a Veszprém megkezdte a felzárkózást, Strlek egyenlített 9-9-nél. A folytatásban továbbra is a NEKA kezdeményezett, egy-egy találat volt a különbség, 25. perc: 14-13. Temesvári volt eredményes, mint később kiderült, az utolsó gólt dobta az első félidőben, amelynek utolsó négy és fél percében egyik oldalon sem esett találat.

Corrales két lövést is kivédett a második játékrész elején, ám társai nem tudtak egalizálni, 18-16. A másik oldalon a Veszprém kölcsönkapusa, Palasics Kristóf hárította Elísson hetesét, ennek ellenére Ilic Zorán és Nilsson találataival sikerült egyenlítenie a Telekomnak, 18-18.

Továbbra is a bakonyiak futottak az eredmény után, a lelkes NEKA Palasics újabb védései után megint elhúzott kettővel, ezúttal Vajlupov válaszolt, 20-20. Sőt a fehérorosz szélső a vezetést is megszerezte övéinek, viszont ez nem szegte kedvét az akadémistáknak, akik fordítottak, 49. perc: 24-23.

Egy-két találattal a balatonbogláriak vezettek, Palasics ezúttal Marguc büntetőjét védte, 29-27. A házigazda okosan, ötletesen kézilabdázott, a vendégek nem igazán tudtak felpörögni.

A véghajrában viszont kezdett elfogyni az erő és a kreativitás hazai oldalon, hiába volt időkérés, Lauge és Pesmalbek 29-29-re alakította az állást. Palasics azonban újabb fontos védést mutatott be Ilic helyzeténél és ez erőt adott a fiataloknak. Dobi ugyan rontott és a Telekomé volt az utolsó támadás, de Palasics megfogta Lauge próbálkozását, így maradt a döntetlen, ami óriási eredmény, komoly bravúr az akadémistáktól.

A Veszprém egy BL-továbbjutással vigasztalhatja magát és a szurkolóit, Momir Ilics legénysége csütörtökön látja vendégül a Szegedet a nyolcaddöntő visszavágóján.

Sótonyi László: - Az ilyen pillanatokért érdemes dolgozni, a világ egyik legjobb csapata ellen sikerült pontot szereznünk. A fiatalok elhitték, hogy van keresnivalójuk, és felszabadultan játszottak, több extra dolgot is képesek voltak megvalósítani.

Momir Ilics: - Gratulálok a NEKA csapatának, nagyon jól teljesítettek, rólunk ezt természetesen nem lehet elmondani. A szezon nem egy meccsből áll, így nem mentség, hogy Szegeden nagyszerű sikert arattunk. Elmondtam a játékosoknak, hogy elfogadhatatlan ez a hozzáállás. Megkapunk mindent a klubtól és a szurkolóktól, nekünk is meg kell tennünk mindent a pályán, minden egyes alkalommal, amit tudunk, ez a mi felelősségünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában