Húsvétváró esemény

2023.03.29. 14:00

Gyerekekkel díszítettek tojásfákat Balatonfüreden

Tojásfákat díszítettek bölcsődésekkel, óvodásokkal, kisiskolásokkal a Köztársaság úti lakótelepen, a Tündérkert óvodánál húsvét alkalmából a minap. A díszítést Pálffy Károlyné és Gáspár Ákos, a városrész önkormányzati képviselői szervezték.

Kovács Erika

Örömmel díszítették fel a tojásfákat a kisgyerekek a fő szervező Pálffy Károlyné és Gáspár Ákos, a lakótelep önkormányzati képviselői (a kép két oldalán) segítségével

Fotó: Benkő Péter/Napló

Boldogan helyezték fel a szebbnél szebb, színes díszeket a szervezők segítségével a fákra a Tündérkert Óvoda, a Városi Bölcsőde apróságai, az Eötvös Loránd Általános Iskola első osztályosai és mindenki, aki részt vett a húsvétváró eseményen. Ünnepi hangulatba öltöztették az óvodánál, a bölcsődénél lévő növényeket, a díszek zömét a gyermekek maguk készítették el: hoztak díszes tojásokat, állatfigurákat. Elkísérték őket a pedagógusok, óvónők, a bölcsőde dolgozói, érkeztek szülők, nagyszülők, mert ők is kíváncsiak voltak rájuk. A kicsik ugyanis, miután végeztek a díszítéssel, húsvéti dalokat énekeltek, körjátékokat játszottak, így ajándékozták meg egymást, az érdeklődőket. 

A tojásfák díszítésénél még az időjárás is kegyeibe fogadta őket, mert, mialatt díszítettek, játszottak, sütött a nap, miután bementek az intézményekbe, megérkezett a hóvihar, az erős szél. A fa díszítése hagyomány a város egyetlen lakótelepén, ahol mintegy négyezer ember él, a lakóközösséget kivételes összefogás jellemzi. Ezúttal hetedszer díszítették fel a tojásfákat, melyeket két alkalommal a járvány alatt is ünnepi díszbe öltöztette a két fő szervező. 

Az említett képviselők kezdeményezésére sokan támogatták a lakótelepi programot. Így helyi szálloda tulajdonosa és magánszemély is, hogy még szebb legyen az ünnepi készülődés a gyermekekkel, akiket a támogatók jóvoltából édességgel kínáltak, és húsvéti csomagot ajándékoztak nekik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában