Kettős sikerrel jutottak tovább

2023.03.30. 20:36

Hazai pályán is megverték a Szegedet, Remili viszont megsérült

A szegedi diadalt követően hazai pályán is felőrölte ellenfelét a Telekom Veszprém, amely kettős győzelemmel jutott be a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé. Üröm az örömben: Nedim Remili megsérült.

Horváth Gábor

Fotó: Pesthy Márton

Telekom Veszprém – OTP Bank-Pick Szeged 38-33 (17-16)

Veszprém Aréna, 5210 néző. V.: C. Bonaventura, J. Bonaventura (franciák). Telekom Veszprém: CUPARA – GASPER MARGUC 7 (4), Remili 1, ED-DERA 4, Pesmalbek 2, LAUGE 9, STRLEK 5. Csere: CORRALES (kapus), Ligetvári 2, A. Nilsson 2, Sipos 1, Ilic Z. 3, Elísson, Vajlupov 2, Lukács P. Edző: Momir Ilics.

OTP Bank-Pick Szeged: MIKLER – B. RADIVOJEVICS 6 (1), GARCIANDIA 10, Gaber, Bánhidi 3, Bodó 3, Martins 4. Csere: Alilovic (kapus), Frimmel 1, Rosta M. 1, Szita 2, Bombac, Mackovsek, Blonz 1, Tönnesen 2. Edző: Juan Carlos Pastor.

Kiállítások: 6, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 5/4, ill. 1/1.

Az első meccs után (aki nem tudná, 13 góllal nyert a Veszprém a Szeged otthonában) nehéz volt elképzelni, hogy nagy izgalmakat okoz a visszavágó, ennek ellenére, remek hangulat várta a csapatokat a Veszprém Arénában.

Ami persze nem meglepő és nem ritka, ráadásul – ahogy korábban említettük – történelmi párharcról volt szó, hiszen a Bajnokok Ligájában először mérte össze tudását a két hazai nagyágyú. A bakonyi szurkolókat külön vonzotta, hogy az ősi rivális testén át vezethetett az út a legjobb nyolc közé.

Ami a vendég drukkereket illeti, ők ingyen tekinthették meg az összecsapást, mert az első meccsen mutatott teljesítmény alapján a Tisza-parti klub úgy határozott, hogy visszatéríti a visszavágó belépőinek az árát. Nem telt meg zsúfolásig a vendégszektor, de azért sokan éltek lehetőséggel és látogattak el szurkolni az arénába.

A bakonyiak keretéből hiányzott Kentin Mahé, a klub tájékoztatása szerint a francia irányító belázasodott. A vendégeknél Luka Stepancic nem volt ott.

A vendégek 7 a 6 elleni játékkal kezdtek, ez két gólt eredményezett a meccs elején. A harmadikat Garciandia ziccerből lőhette volna, de Cupara nagyot védett. Az ötödik percben Remili találatával 3-2-re vezettek a hazaiak.

Lauge irányította a bakonyi támadásokat, a dán az előkészítésben és a gólszerzésben is jeleskedett. A kapuban pedig Cupara lendült egyre jobb formába, a nemrég kéz törést szenvedett szerb ragyogóan védett, a 10. percben 7-6 állt az eredményjelzőn. Mikler hetest védett, de a kipattanót Marguc értékesítette.

Kezdett nőni a különbség, 9-6-nál Pastor edző időt kért. A Szeged nem nagyon tudott mit kezdeni a Telekom gyors támadásaival, Reiliék rendre átjutottak a vendégfalon, 15. perc: 12-8.

Mínusz négyről mínusz kettőre jött fel a Szeged, amelynek ekkor több átlövése is célt ért. Radivojevics lerohanásból volt eredményes, 13-12-es állásnál Ilicsen volt az időkérés sora. Nem tudott egyenlíteni a vendégcsapat.

A 24. percben Remili sántikált le a pályáról, a francia játékos – aki addig végig játszott – a bokáját fájlalta. Ezután a jó formában lévő Garciandia lövése akadt be, viszont hiába hibázott el több támadást is a házigazda, ezt nem tudta kihasználni a Pick, 27. perc: 17-14.

A félidő legvégén ismét egyre csökkent a különbség, Radivojevics volt utoljára eredményes az első játékrészben, 17-16.

A második játékrész elején Mikler védett, Tönnesen egalizált, 17-17. A szünet után beszálló Corrales védésekkel mutatkozott be, de Radivojevics találatával átvette a vezetést a Pick, 36. perc: 18-19. Két gólra nőtt a vendégek előnye, Marguc és Lauge egyenlített, 20-20. Robogott tovább a Telekom, 22-20-nál időt kértek a Tisza-partiak.

Nem volt baráti a hangulat, Lauge és Bodó lökdösődtek egyet, viszont már szent volt a béke, amikor mind a ketten megkapták 2 perces kiállításukat.

A becsületéért játszott a Szeged – ez jól látszott –, ugyanakkor a Veszprém is mindenképpen sikerrel akarta lezárni az egyébként már ég eldőlt párharcot. Ligetvári üres kapus góljával 25-22-re alakult az állás.

Hattal vezetett a Telekom, 29-23, kezdett elfogyni a vendégek ereje és ötlete, könnyű gólokat szereztek a hazaiak.

Eközben: Gasper Marguc megszerezte 1400. találatát veszprémi színekben.

A Szeged igyekezett visszakapaszkodni, de ez lehetetlen küldetésnek tűnt, nagyon elkapta a fonalat támadásban a Veszprém, 50. perc: 33-26.

Az utolsó 10 percre voltaképpen eldőlt a meccs, bakonyi örömjátéknak tapsolhatott a közönség.

Gaber vérző órral hagyta el a játékteret, miután eltalálta egy lövő kéz, a Szeged pedig keményen küzdve, de vesztesen távozott a Veszprém Arénából. A bakonyiak megmutatták, hogy jelenleg sokkal előrébb tartanak, minden szempontból jobbak, mint hazai riválisuk, amit a 18 gólos párharcbeli különbség találóan jelez.

A felek hamarosan ismét találkoznak a bajnokságban, illetve a Magyar Kupában is megküzdenek még egymással ebben az idényben.

Momir Ilics: – Gratulálok a játékosaimnak, két kitűnő meccs áll mögöttük. Remekül játszottunk ma is. A második félidő elején a Szeged átvette a vezetést, két góllal ellépett, de jól reagáltunk és fordítani tudtunk. Még sok feladatunk van, holnaptól ezekre készülünk.

 

Ligetvári Patrik: - Nagyon jó meccseket játszottunk a Szegeddel. Ezúttal kicsit többet hibáztunk, de sikerült kijavítanunk őket. Hosszú még a szezon, sok feladat vár ránk, igyekszünk minél jobban felkészülni a folytatásra.


 

Juan Carlos Pastor: – Bizonyítani akartunk az első mérkőzést követően, sikerült is fejlődnünk, de a Veszprém megérdemelten nyert. Sok labdát veszítettünk, és könnyű gólokat kaptunk. Igyekeztünk néhány új dolgot gyakorolni, ezeket szeretnénk a jövőben is alkalmazni.

 

Bánhidi Bence: - A csapat előrelépett játékban és küzdelemben is, de még nem eleget. Sokat kell dolgozzunk a jövőben, hogy felvegyük a versenyt a Veszprémmel. A 45. percig jól tartottuk magunkat, utána viszont elkezdtünk kapkodni és emiatt alakult ki ez a különbség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában