Easy rider

2023.06.04. 12:40

Retró gépcsodák lepték el az aréna környékét

Tizedik alkalommal rendezték meg a Veszprém Aréna parkolójában a hétvégén a veterán motoros találkozót és alkatrészbörzét, kiállítást és vásárt a Veszprémi Motoros Egyesület szervezésében.

Juhász-Léhi IStván

Fotó: Benkő Péter

 

Pálinkás Roland önkormányzati képviselő megnyitójában elmondta, a veszprémi esemény egyfajta piros betűs ünnep a klasszikus motorkerékpárok szerelmeseinek a naptárában. Úgy fogalmazott: a találkozón részt vevő motorok igazi művészeti alkotások, amelyek hozzájárultak a motorkultúra gazdag és változatos palettájához. 

– Ezek a gépek nem csupán fém és alkatrészek összességeként léteznek, hanem az emberi elhivatottság, szenvedély és kitartás szüleményeként – fogalmazott a képviselő, aki szerint „mindegyik motor megtestesíti azokat az értékeket, amelyek hajtják bennünk a szeretetet a sebesség és a szabadság iránt". 

Elhangzott az is, hogy az első autós élménye a nagyszülei révén volt meghatározó számára, ugyanis nagypapájának volt egy kétütemű Trabantja, amivel rengeteget autóztak.

– Elpusztíthatatlan járgány volt, úgyhogy papi jóvoltából a nyarak felejthetetlenek voltak a kis Trabiban – tette hozzá Pálinkás Roland. 

A számtalan nagyszerű retró jármű között feledhetetlen pillanatokat okozott az a Csepel tűzoltó teherautó, melynek platóján rövid köröket is élvezhettek az érdeklődők. A programot délután motoros felvonulás zárta. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában