Gyász

2023.06.05. 08:07

Elhunyt Németh Gábor

Súlyos betegség után, életének 76. évében elhunyt Németh Gábor, a Bakony Vegyész TC és a Veszprém Beton KC egykoron működött női kézilabdacsapatainak vezetőedzője. A kiváló szakember halálhírét a családja erősítette meg a világhálón.

Király Ferenc

Németh Gábor hosszú évtizedeket dolgozott a magyar kézilabdázásban. Ötvennégy éve diplomázott a Testnevelési Egyetem edzői szakán, majd Szombathelyről indulva jelentős szerepet játszott abban, hogy Győrben kialakulhasson egy biztos alapokon nyugvó utánpótlásnevelő rendszer. A Rába partjáról 1981-ben érkezett a királynék városába, ahová a Győri Textilesből vele jött a későbbi felesége, Sulyok Erzsébet és a következő évben vb-ezüstérmet nyert Nyári Zsuzsa. A velük, illetve Orbán Csilla és Budai Piroska nevével fémjelzett hölgykoszorú 1983-ban veretlenül hódította el a Magyar  Népköztársasági Kupát, aztán az évek folyamán egy ezüst- és három bronzérmet szerzett az NB I-ben. Negyven éve egyetlen gólon múlt a bajnoki aranyérmük. Németh Gábor később a Veszprém Beton KC szakmai stábját vezette, irányításával a klub a másodosztály meghatározó együttese lett. 2010-től pedig Székesfehérvárott dolgozott, az Alba Fehérvár KC utánpótlásánál, előbb szakágvezetőként, majd utánpótlás-koordinátorként. Igazi sportos család az övé, hiszen a már említett felesége 89-szer volt válogatott és kétszer lett az NB I gólkirálynője, jelenleg a Veszprémi Pannon SE NB II-es kézilabdagárdájának edzője, lányuk, a 31 éves Kriszta a VPSE-ben, míg a nálánál két évvel fiatalabb öccse a Balatonfüredi KSE-ben játszik.

A betegeskedő szakembert nemrég ismét láthatta a nagyérdemű, mikor a negyven éve MNK-t nyert BVTC-t a Veszprém Arénában köszöntötték.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában