2023.06.07. 11:00
Palacsinták Porván, lángos bakonyi módra
Bakonyi betyáros és sváb töltött – lángosból egészen különlegeseket is megkóstolhattak az érdeklődők a porvai Hungarikumfesztiválon.
Forrás: Porvai önkormányzat
Előbbire gomba került, utóbbi belsejébe káposzta. Ezt az olajban kisütött, fánkhoz hasonlatos tésztánkat egyébként változatosan készítjük, gazdag feltétekkel kínáljuk mi, magyarok, a balatoni nyaraknak is elkerülhetetlen íze, méltán nyilvánították kiemelt nemzeti értékké nemrégiben a Magyar Értéktár bővítésekor.
A porvai programok keretében a zirci Reguly szakképző iskola diákjainak, végzős szakácsainak és cukrászainak köszönhetően lehetett elfogyasztani ezt a finomságot, akárcsak a palacsintákat. Somogyi Tamás vezetésével a fiatalok a gulyásnál szintén segítettek.
Veinperlné Kovács Andrea polgármester arról is beszélt, hogy a széles gasztrokínálat, a vásár, a játékok, a fellépők sok helybelit, környékbelit vonzottak eseményükre, a zenés műsor alatt rengetegen szórakoztak együtt a színpad előtt. A faluvezető tájékoztatása szerint mintegy ötezren fordultak meg rendezvényterületükön a fesztivál napján.