Modern eszközök

2024.03.25. 20:00

Hatvanmilliós beruházás Várpalota tisztaságáért

A városi közterületek tisztán tartását szolgálja az a két modern berendezés, amelyet mintegy 60 millió forint értékben vásárolt a Várpalotai Közszolgáltató Kft. A padkatisztítót és a burkolt felületek tisztítását vegyszerek nélkül, vízgőzzel végző eszközt a Thury-vár előtt mutatta be a képviselőknek Nátrán Roland, a társaság ügyvezetője.

Szabó Péter Dániel

A képviselő-testület tagjai a Thury-vár előtt, a háttérben a burkolt területek hatékony, környezetbarát tisztítására alkalmas berendezés

Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

–  Folyamatosan törekszünk arra a közszolgáltatónál, hogy minél modernebb eszközöket állítsunk rendszerbe. Tavaly a munkatársak már elkezdték használni az új kéziseprű-gépet, újítjuk a hulladékszállító autókat, a mai napon pedig két új berendezést mutattunk be a városi képviselőknek – mondta el kérdésünkre Nátrán Roland. 

A Várpalotai Közszolgáltató Kft. ügyvezetőjétől megtudtuk, az út- és padkatisztító segítségével olyan területeket tudnak könnyen és hatékonyan tisztán tartani, amelyeket eddig kézi erővel próbáltak. Reményeik szerint gyorsabb és hatékonyabb lesz a munka a 30 millió forint értékű eszközzel. 

– A másik új fejlesztésünk egy olyan berendezés, amely burkolt felületek, például a Thury-vár előtti terület tisztítására képes. Magas hőmérsékletű, 90–95 Celsius-fokos, habosított vizet használ, s ami nagyon fontos, hogy vegyszerek nélkül, tehát egy környezetbarát technológiáról beszélhetünk. Ennek a beszerzési ára mintegy 13 millió forint volt, a berendezést hordozó kisteherautó pedig 15 millió forintba került. A most megvásárolt és üzembe állított eszközöket a közszolgáltató saját forrásból vásárolta, a képviselő-testület által elfogadott beszerzési tervnek megfelelően – tette hozzá Nátrán Roland, aki a bejáráson a berendezéseket forgalmazó veszprémi cég üzletágvezetője, Gulyás György társaságában mutatta be a város tisztaságáért felelős új eszközöket. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában