A téma Magyarország volt

2024.03.27. 13:20

Szellemi vetélkedőben csaptak össze települések Magyargencsen

A helyi fordulók megrendezése után Magyargencs, Kemeneshőgyész és Kemenesszentpéter legjobb csapatai egy helyszínen mérték össze tudásukat. A szellemi vetélkedő döntőjének témája nyolc témakörben Magyarország volt.

Haraszti Gábor

A Kovács család nyerte a vetélkedőt Fotó: szervezők

A megmérettetés fináléját Magyargencsen rendezték, a bajnokságot megtisztelte jelenlétével Polovitzerné Antal Mónika, a Jókai Mór Városi Könyvtár szakmai vezetője. Történelem, földrajz, sport, élővilág, zene, irodalom, képzőművészet, tudomány témakörben hat kérdést kaptak a versenyzők, melyeket a pápai könyvtár dolgozói állítottak össze. A verseny jó hangulatban telt, nagy izgalmakat hozott. Felkészült, nagy tudással rendelkező csapatok tettek tanúbizonyságot szellemi teljesítményükről. A játékos vetélkedést 42 ponttal Kemeneshőgyész „Egy kovács nem kovács” csapata (Erdély-Kovács Barbara, Kovács Norbert, Kovács Tamás) nyerte, második 41 ponttal Kemenesszentpéter (Szabó Henrietta, Hangódi Alajos, Hangódi Máté), harmadik 40 ponttal Magyargencs (Bartiné Hári Melinda, Erdély Sándorné, Fejes Adél) lett. 

Forrás: szervezők

Törekiné Takács Beáta Kemenesszentpéter, Boros Tamás Magyargencs és Kovács Tamás Kemeneshőgyész község polgármestere köszönetet mondott a szervezésben résztvevő községi könyvtárosoknak, közművelődési szakembereknek, valamint a verseny kezdeményezőjének, Lombosi János nyugdíjas pedagógusnak és a Jókai Mór Városi Könyvtár vezetőjének, aki számos ingyenes programot is biztosít a települések közösségeinek.

Mint elhangzott, a települések vezetői az együttműködést sportprogramokkal szeretnék folytatni, jelszavuk: Tegyünk együtt, egymásért! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában