Nem a hagyományos molnárkalácsra gondolunk, hanem a nem is olyan régen megismert és megszeretett gofrira. Egy időben mindnyájan vettünk ilyen kis elektromos sütőt, használtuk is jó párszor, aztán volt, hogy évekig elő sem vettük. Érdemes előbányászni a spájz alsó polcáról, mert gyorsan mennyei desszertet tehetünk a család elé.

Süssünk ostyát!

Pár tanács, hogy biztosan sikerüljön:

A gofri tésztája sokkal sűrűbb, mint a palacsintatészta. Pontos mennyiségeket nehéz a receptben megadni, nem egyformák a lisztek. Akkor jó, ha szépen terül magától, de nem nagyon híg.

Csak melegen jó. Cserébe a kis háztartási gépekben nagyon lassan sül. Tehát hacsak nincs több sütőnk, ne ragaszkodjunk az etiketthez, ahogy megsült, etessük meg rögtön, mert nagyságrendileg finomabb, mint ha hagyjuk állni. Lehet ugyan melegíteni, de ha egyszer már kihűlt, akkor mindig kemény, szíjas marad.

Bevonatosak a sütők, az első ostya előtt kis olajjal vagy vajjal érdemes átkenni az alsó és a felső sütőlapot, de utána már nem kell minden adag előtt kenni, három-négy is simán megsül külön kenés nélkül.

Ha egyszer megtapasztaltuk, hogy mennyi idő alatt sül meg a sütőnkben az ostya (ez ugye a teljesítményének a függvénye), akkor ne nyitogassuk feleslegesen, mert keresztben kettéválik a tészta. Ezek a kis elektromos készülékek általában úgy vannak kitalálva, hogy akkor sem ég meg a gofri, ha húsz percig is benne van, csak még ropogósabb lesz.

Ha nagy adagot sütünk, érdemes időnként papírtörlővel áttörölni a sütőfelületeket, és újra lekenni pici olajjal vagy vajjal.

Nagyon kakaós gluténmentes gofri

Almaszószos gofriszendvics brie sajttal

Szebeni palacsinta

Banános gofri csokiöntettel és grillázzsal

https://videkize.hu/recept/gofri-eperrel-es-sajttal/

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.