A téli sportok egyik legjobb része, amikor megpihenünk két lesiklás között, és szép nyugodtan elkortyolgatunk valamilyen melegítő italt. Az esetek zömében ez nem citromos tea, hanem valami forró, alkoholos itóka. Persze semmi nem tiltja, hogy mindezt az otthoni teraszon tegyük meg, egy jó meleg pokrócba burkolózva. Három remek alternatívát mutatunk mindazoknak, akik már unják a forralt bort.

Forró téli italok – nem csak síelőknek

A bombardiono a legcsinosabb a három közül, tulajdonképpen édesség, csak hát persze van benne némi átmelegítő alkohol is.
Egy kis edényben összemelegítünk egy rész tojáslikőrt és egy rész konyakot vagy whiskyt. Poharakba adagoljuk, majd frissen vert tejszínhabot kanalazunk a tetejére. Ha gyerekeknek készítjük, híg vaníliás pudingot teszünk a pohárba a tejszínhab alá.

A klasszikus groghoz felforrósítunk egy rész erős teát, adunk hozzá barna cukrot (másfél decinként egy evőkanállal), belekarikázunk egy kezeletlen héjú citromot. Hozzáöntünk egy rész rumot, de ezzel már nem forraljuk, csak tűzforróra melegítjük. Gyerekeknek sötét színű gyümölcsteát készítünk sok citrommal, mézzel, kezeletlen citromból vágott karikákkal.

A jägertee úgy készül, hogy felforralunk egy rész vizet egy-két fahéjrúddal és pár szegfűszeggel. Hozzáadjuk a fekete teát (filterben vagy teatojásban), pár perces áztatás után átszűrjük. Ismét egy fazékba öntjük, felforraljuk ízlés szerint adagolt cukorral (nem kell túl édesnek lennie). Hozzáöntünk egy rész vörösbort, felforraljuk. Most jöhet bele a rum (egy liter folyadékhoz másfél deci), de ezzel már nem forraljuk. Gyerekeknek sötét színű gyümölcsteát főzünk fahéjjal, szegfűszeggel, narancslével és mézzel fűszerezve .

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.