Lemondott és távozik az amerikai elnök kommunikációs igazgatója, Kate Bedingfield – jelentette be szerdán a Fehér Ház.

Az AFP francia hírügynökség rámutat, hogy a közlés figyelemre méltó esemény négy hónappal a november 8-i félidős választások előtt.

Kate Bedingfield, aki Joe Biden amerikai elnök választási kampányának fő mozgatója, majd a demokrata elnök kommunikációs igazgatója volt, július végén távozik a Fehér Házból, hogy »több időt töltsön férjével és kisgyermekeivel«

– közölte Ron Klain, a Fehér Ház kabinetfőnöke.

Kijelentette, hogy Kate Bedingfield tehetsége és kitartása nélkül Donald Trump (korábbi amerikai elnök) talán még mindig a Fehér Házban lenne.

White House communications director quits, (FILES) In this file photo taken on March 29, 2022 White House Director of Communications Kate Bedingfield speaks during a briefing in the James S. Brady Press Briefing Room of the White House in Washington, DC. - US President Joe Biden's communications director is quitting, the White House said Wednesday, the latest in a number of departures of high-ranking officials ahead of November's midterm elections.The administration said in a statement confirming Kate Bedingfield's exit later this month that she wanted to spend more time with her husband and young children after three years leading Biden's White House and campaign messaging. (Photo by Nicholas Kamm / AFP)
Fotó: Nicholas Kamm / AFP

A szakember, bár kívülről, de továbbra is döntő szerepet fog játszani Biden napirendjének alakításában.

A Fehér Házon belüli lemondások nem szokatlanok a ciklus közepén, ám ez a mostani távozás akkor történik, amikor több amerikai médium is a végrehajtó hatalmon belüli működési zavarokról számol be.

A Fehér Ház még nem jelentette be, hogy ki fogja segíteni a népszerűségi listán egyre lejjebb csúszó Joe Bident, akit a progresszív tábor mind gyakrabban támad tehetetlensége miatt az abortuszjogok szövetségi szintű eltörlése és az országot gyászba borító lövöldözésekkel kapcsolatban – számolt be az AFP.

Különös jöhet az Egyesült Államokban

A visszaesése ellenére várhatóan feszes marad a Az amerikai vállalatok a magas miatt kénytelenek év közben is bért emelni. A Biden-adminisztráció számára a novemberi időközi választás a tét, de nincs túl sok eszköze az infláció letörésére.