Közélet

Az ukrán frontra küldi harcolni tinédzser fiait Ramzan Kadirov

A csecsen vezető komolyan veszi Moszkva parancsát, még 14 éves fiát is beadja a hadseregbe.

Mindhárom, tinédzser korú fiát elküldi harcolni Ukrajnába Ramzan Kadirov csecsen vezető. Legalábbis ezt jelentette be Telegram-csatornáján maga a politikus, aki rendkívül közel áll Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz, és feltétel nélkül támogatja Oroszország ukrajnai invázióját. 

Grozny rally in support of Myanmar Muslims GROZNY, RUSSIA - SEPTEMBER 4 : Chechen President Ramzan Kadyrov speaks during a demonstration, against the violence on Rohingya Muslims, in Myanmar in Grozny, Chechen Republic, Russia on September 4, 2017. More than a million people attended the rally in support of Myanmar Muslims. Stringer  / Anadolu Agency (Photo by STRINGER / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Fotó: Anadolu Agency via AFP / Getty Images

Itt az ideje, hogy igazi harcban is bizonyítsanak, csak üdvözölni tudom elhatározásukat

– írta Kadirov. Hozzátette: a fiúk hamarosan a frontra utaznak, ahol a legvéresebb harcokban vehetnek részt. Kadirov a posztjában üzent azoknak a „károgóknak” is, akik szerint az ő családja nem vesz részt a „speciális hadműveletben”. 

A meglehetősen militarista felfogású csecsen vezető régóta képzi fiait a harcászatra, az azonban erősen kérdéses, hogy a célba lövés után mennyire állnak majd helyt a tinik a csatatéren. Kadirov nem először kerül a hírekbe meglehetősen bizarr kijelentéseivel: a napokban arról értekezett az ukránok előretörésével kapcsolatban, hogy 

kis hatóerejű atombombát kellene bevetnie az orosz hadseregnek Ukrajnában. 

Felvételek szerint Ukrajnában már kasztrálják és lefejezik az embereket a megszálló erők

Az ukránok közölték, hogy az orosz fegyveresek barbár, középkori módon viselkednek.

Erről a Kremlt is megkérdezték, de Moszkvában úgy látják, hogy Kadirov csak indulatában tett ilyen kijelentéseket. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerint a nukleáris fegyverek bevetésének szigorú előírásai vannak.

 

 

 

 

sorozás Ramzan Kadirov orosz-ukrán háború csecsenföld
Kapcsolódó cikkek