Új, korábban soha nem látott közlekedési táblával találkozhatnak azok az autósok, akik Szlovákiába utaznak. A Magyarországon nem létező KRESZ-tábla a kereszteződésekben kialakuló forgalmi helyzetekre kíván jó megoldást találni – adta hírül az Új Szó felvidéki hírportál.

Polícia SR - Bratislavský kraj
Fotó: Polícia SR / Bratislavský kraj

A lap kiemelte, hogy a Pozsonyi Kerületi Közlekedési Felügyelőség rendőrei a közeljövőben a megelőző intézkedések részeként fokozatosan ideiglenes közlekedési táblákat helyeznek a nagyobb forgalmú kereszteződések előtt, egyelőre csak Pozsonyban. A táblák arra szólítják fel a járművezetőket, hogy kizárólag abban az esetben hajtsanak be a kereszteződésbe, amennyiben zavartalanul tovább is tudnak haladni.

Az új tábla arra figyelmeztet, hogy a sofőrök ne hajtsanak be a kereszteződésbe, ha a helyzet nem teszi lehetővé, hogy megállás nélkül ki tudnak hajtani. Ez alól egyedül azaz eset jelenthet kivételt, amikor a járművezetőnek amiatt kell megállnia a járművével, mert az úttesten gyalogos halad át, vagy balra kanyarodik.

Ezzel összefüggésben arra kérjük a sofőröket, hogy legyenek tekintettel egymásra, tartsák tiszteletben a közlekedési táblákat és a viselkedésüket mindig az aktuális forgalmi helyzethez igazítsák – idézte a portál a szlovák rendőrség közleményét.

Polícia SR - Bratislavský kraj
Fotó: Polícia SR / Bratislavský kraj