A készenlét az élet része

2022.05.21. 07:00

Tisztelegtek a hős honvédek előtt Nagykanizsán: először adták át a Honvéd Egyesületért díjat

A Nagykanizsai Honvéd Egyesület a honvédelem napja alkalmából tartott megemlékezést pénteken az egykori Gábor Áron laktanyánál. A résztvevők megkoszorúzták a névadó szobrát és az ott elhelyezett emléktáblát.

Benedek Bálint

Balogh László és Körtvélyessy Attila a Gábor Áronról elnevezett egykori laktanyánál is koszorúzott

Forrás: Gergely Szilárd

A rendezvényen Körtvélyessy Attila nyugállományú rendőr alezredes, az egyesület elnöke elmondta: minden évben tisztelegnek a hősök előtt, s megemlékeznek az egykori kanizsai laktanyákról. Ezért a korábbi Thúry laktanyánál, valamint a Tripammer utcai temetőben a hősök emlékére emelt kopjafánál is elhelyeznek egy-egy koszorút.

– Nagykanizsa hajdan öt laktanya városa volt, a helyi szellemiség természetes része volt a készenlét, a kihívásokra való azonnali válaszadás képessége – fogalmazott köszöntőjében Balogh László polgármester. – Az emlékezés nem múltba révedés, hanem életben tartása a hősiességnek, a haza­szeretetnek, a múltból való tanulás képességének – és ezáltal mindez a reményteli szabad jövőnek is a megőrzése. 

Bagolán majálissal folytatódott a nap. Itt első ízben adták át a Honvéd Egyesületért díjat, a szervezetet hét évig irányító Tarr Ernő nyugalmazott honvéd ezredesnek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában