A nagykanizsai rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát

2022.05.22. 10:12

Ittasan okozott balesetet a 34 éves zalaszentbalázsi férfi

Egy 34 éves zalaszentbalázsi férfi közlekedett személyautóval 2022. március 31-én 22 órakor a 74-es számú főúton Zalaszentbalázs irányából Bocska felé. Amikor a 16-os kilométerszelvényhez ért, járművével letért a menetiránya szerinti jobb oldali útpadkára, majd egy vízelvezető árokba csapódott és eközben egy műanyag útjelző bóját is megrongált.

police.hu

Forrás: police.hu

Az igazoltatás során felmerült a gyanú, hogy a jármű vezetője a vezetés megkezdés előtt alkoholt fogyasztott, melyet az alkoholteszter is igazolt, mert pozitív értéket jelzett. A sofőrt további mintavétel céljából előállították, majd járművezetés ittas állapotban vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki

 A Nagykanizsai Rendőrkapitányság munkatársai az ügyben a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az illetékes ügyészségnek. 

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy aki ittasan vagy vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt járművet vezet, az elfogadhatatlan kockázatot vállal és ezzel saját, illetve mások életét és testi épségét is veszélyezteti!

A közlekedési szabályok betartásával a közúti tragédiák elkerülhetők! - írja a police.hu 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!