Bízhat az Eb-indulásban

2022.05.24. 18:31

Junior bajnoki aranyat szerzett a zalaegerszegi Németh Brendon

A megyeszékhelyi Németh Brendon szép sikert ért el, hiszen a Csepelen, az ökölvívók Utánpótlás Magyar Kupa-versenyén a juniorok között megnyerte a +91 kg-osok küzdelmét.

Kerkai Attila

Németh Brendon jobbján edzője, Füzesi József

Forrás: Zalaegerszegi Boksz Klub

A Zalaegerszegi Boksz Klubban évtizedek óta dolgozik Füzesi József edző, akinek már több tanítványa is felhívta magára a figyelmet. Most itt az újabb siker, a szakember úgy érzi, hogy az Európa-bajnoki válogatóként is meghirdetett esemény után tanítványát is figyelembe veszik majd a csapatba kerülésért.

A három korosztály (U12, serdülő, junior) számára kiírt Utánpótlás Magyar Kupa a szakemberek értékelése szerint is a fiatal bunyósok egyik legjelentősebb hazai eseménye, melyen 67 egyesület közel háromszáz versenyzője állt kötelek közé. A Zalaegerszegi BK ökölvívója a +91 kg-os súlycsoportban indult, s az első meccsét feladta az ellenfél. A másodikon hajdúszoboszlói riválisát a második menetben döntő fölénnyel győzte le, az aranycsatában pedig egy kecskeméti ökölvívónál egyhangú pontozással bizonyult jobbnak Németh Brendon.

A viadal egyben Európa-bajnoki válogató is volt, így Füzesi József azt reméli, hogy tanítványa is utazhat majd Olaszországba, szeptemberben.
– Tavaly, elsőéves juniorként már bronzérmet szerzett Brendon, most pedig, egy évvel később, győzött – szögezte le az edző. – Három éve dolgozom vele, az utóbbi időben pedig korábbi tanítványom, Borhidi Gábor is segít a felkészülésben. Brendon ügyes, fejlődik és akarja is, hogy jó bunyós legyen. Miután válogató is volt a csepeli verseny, szerintem valószínű, hogy utazhat majd az Eb-re is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában