Kéttucatnyian ugrottak ki az autóból

2022.08.09. 14:37

Elrendelték a Zalaapátiban elfogott embercsempész letartóztatását

Hazánkba illegálisan érkezett külföldieket szállított gépkocsijával az az iraki férfi, akinek letartóztatását kedden rendelte el az egerszegi járásbíróság nyomozási bírája.

Arany Gábor

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Az ügyről tájékoztatva dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője közölte, hogy a megalapozott gyanú szerint a 48 éves iraki állampolgárságú, Svédországban élő férfi anyagi ellenszolgáltatás fejében hazánkba illegálisan érkezett külföldieket akart elvinni a magyar-osztrák határhoz, hogy ők onnan továbbmenjenek Ausztriába. A járművét vasárnap reggel hat óra tájt Sármellék környékén a rendőrök próbálták megállítani, ám jelzésükre a sofőr menekülőre fogta. Végül Zalaapátiban, az Üsthelyi utcában állították meg az Opel Vivarót, amiből kéttucatnyian ugrottak ki és futottak el, csak öt személyt tudtak elfogni a rendőrök. A történtek több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés, illetve embercsempészés bűntettének megállapítására alkalmas. Az eddig feltárt adatok alapján kiderült, hogy az iraki férfi az Opel Vivaróval augusztus elseje óta öt esetben közlekedett a magyar-osztrák és a déli határ között. Ez valószínűsíti, hogy korábban is követett el már hasonló bűncselekményeket. Figyelemmel a férfi vallomására, valamint arra, hogy Svédországban lakik és Magyarországon sem tartózkodási hellyel, sem munkahellyel nem rendelkezik, feltehető, hogy a bűncselekmény elkövetésére érkezett hazánkba, és szabadlábra kerülése esetén a hatóság számára elérhetetlenné válna. Mindezekre tekintettel a keszthelyi járási ügyészség indítványozta a férfi letartóztatását 30 napra, amit a bíró elrendelt kedden délután.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában