Brutális tett

2022.08.13. 07:10

Kondiparkban edző idős embert vert agyon a kegyetlen debreceni férfi

A vádlottat emberölés bűntette miatt 12 év börtönbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélték.

Forrás: Shutterstock

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség az ítélet helybenhagyását indítványozta annak a vádlottnak a büntetőügyében, aki egy kondiparkban halálosan bántalmazta idős áldozatát - derül ki Magyarország Ügyészségének közleményéből. 

A nem jogerős ítélet szerint az erőszakos bűncselekmények miatt is többszörösen büntetett előéletű vádlott 2020 októberében egy testépítő parkban tartózkodott, ahol szóba elegyedett az ott rendszeresen edző 72 éves sértettel. 

Az idős férfi előrehaladott kora ellenére – a rendszeres edzéseknek és testmozgásnak köszönhetően – jó fizikai és szellemi állapotnak örvendett. 

A beszélgetés során az elkövető egyre indulatosabb lett, majd különösebb ok nélkül az idős sértettet bántalmazta. Ököllel többször arcon ütötte, majd miután a sértett az ütések hatására a gumiszőnyeggel borított talajra esett, megtaposta az arcát. A földön fekvő áldozat a bántalmazás következtében eszméletét vesztette, mire a támadó elmenekült a helyszínről. A sértetthez a cselekmény közelében tartózkodó személyek hívtak mentőt.

Az idős sértett a szakszerű kórházi kezelés ellenére két hét elteltével meghalt. A közvetetten életveszélyes sérülések elszenvedése és a sértett halála között közvetlen ok-okozati összefüggés állt fenn

Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette, míg a vádlott és védője a cselekmény téves minősítése, illetve a büntetés enyhítése érdekében fellebbezett.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a bűncselekmény minősítése és a kiszabott büntetés törvényes. Az indokolatlanul, kifejezetten életfontosságú szervre, fejtájékra irányuló többszöri bántalmazás rendkívül durva, agresszív módja egyértelműen a lehetséges ölési szándékot támasztja alá, tehát az elkövető felismerte, de belenyugodott a sértett halálának lehetőségébe. A fellebbviteli főügyészség megítélése szerint a vádlott büntetett előéletére is tekintettel a büntetés enyhítésére nincs törvényes indok.

Másodfokon az ügyben a Debreceni Ítélőtábla dönt.

Illusztráció: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!