Csapadékos ősz

2022.09.27. 14:39

Lesz még jó idő a következő hetekben? Harcz Endre viharvadász válaszol

Bizonyára sokan reménykedtek benne augusztus végén, hogy a meleg nyári napok nem szakadnak félbe a szeptember beköszöntével. Sajnos az időjárás nem volt ilyen kegyes hozzánk.

Rákos Bianka

Harcz Endre Fotó: Szakony Attila/Archív

Harcz Endre viharvadász, amatőr meteorológus elmondta, 1901 óta a legmelegebb nyáron vagyunk túl, amely után szinte átmenet nélkül mentünk át az hideg őszbe. Azóta kisebb-nagyobb kihagyásokkal leginkább az „angolos” csapadékos, hűvös időjárás volt a jellemző.

- Az elmúlt 10 napban 3-4 fokkal volt az átlagosnál alacsonyabb a hőmérséklet, sokan már elkezdtek fűteni. Egyik héten még strandidő volt, a következő héten be kellett gyújtani. A következő napokban még biztosan számíthatunk csapadékra. A keddi esős idő után szerdán lesz egy kis szünet, majd csütörtökön és pénteken visszatér - jó hír azonban, hogy jóval kellemesebb hőmérséklet mellett – mondta a viharvadász, majd hozzátette: az október már több jóval kecsegtet.

- A vénasszonyok nyara, az enyhébb, napos októberi időt jelenti. Az már jól látható, hogy a következő egy-másfél hétben jóval kellemesebb lesz az időjárás, mint szeptemberben. Mozgalmas, változékony lesz ugyan, sőt csapadékra is van kilátás, de akár 20 fok körüli hőmérsékletnek és napsütésnek is örülhetünk majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!