Megyei foci

2022.10.02. 19:12

Nőtt az éllovas Csesztreg előnye az I. osztályban

A labdarúgó megyei bajnokság 8. fordulóját rendezték meg a hét végén. A listavezető Csesztreg továbbra is menetel és nőtt is az előnye, ugyanis a második Semjénháza pontokat vesztett Kiskanizsán. A Tarr Andráshida zsinórban elért harmadik győzelmével fellépett a dobogóra.

ZH

A semjénházai Bölcz Máté (fehérben) fedezi a labdát a kiskanizsai Fülöp Rafael Martin mellett

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Horváth-MÉH Kiskanizsai Sáskák–Semjénháza 1–1 (1–0)
Nagykanizsa, 100 néző. Jv.: Varga P.
Kiskanizsa: Szőke R. – Pesti, Petánovics, Piecs (Turi), Kotnyek, Fülöp, László (Anger, Bilák), Kiss J., Ötvös, Béli (Kiss G.), Szőke Á. Játékos-edző: László Roland.
Semjénháza: Szakmeiszter Á. – Horváth P., Szalai (Dobri), Domján (Kovács P.), Szakmeiszter J. (Körösi), Schuller (Bakos), Csongár (Novák), Kapuvári, Bagó, Pápai, Millei (Bölcz). Edző: Kovács Imre.
Újabb szomszédvári rangadó várt a hazaiakra, akik álomszerűen kezdték a mérkőzést, a 9. percben Fülöp Rafael jobb oldali beadását Piecs 5 méterről lőtte a kapuba. A gól nagyon megfogta a vendégeket, eltelt legalább negyed óra, mire magukhoz tértek, de az első félidőben csak egy kapufáig jutottak. A második játékrészt óriási elánnal kezdte a vendégcsapat, beszorultak a hazaiak és a 68. percig őrizték is az eredményt, ekkor azonban Domján Bálint szerzett egy nagy gólt. A hátralévő 20 percben is tovább támadott a vendégcsapat, de újabb találatot már nem sikerült elérniük, így maradt az 1–1-es végeredmény. A hazai csapat jobbulást kíván a mérkőzésen sérülést szenvedő játékosának, Anger Tamásnak.
Gólszerzők: Piecs, ill. Domján.
Jók: Piecs, Ötvös, Petánovics, ill. Kapuvári, Bagó.
U19: Kiskanizsa–Semjénháza 1–2.

Flexibil-Top Zalakomár–Csesztreg 2–6 (2–2)
Zalakomár, 100 néző. Jv.: Kondákor M.
Zalakomár: Horváth Zs. – Takács Cs., Csalló, Szőke, Takács D., Tinó (Madarász F.), Horváth J., Madarász Z. (Nagy M.), Mutter (Horváth T.), Mészáros (Fenyvesi), Madarász Sz. Edző: Mutter Attila.
Csesztreg: Kiss Be. (Vörös) – Póczak, Szabó B. (Németh D.), Lovrencsics, Biharvári (Fülöp), Horváth R. (Péter), Kiss Ba., Őri Cs., Nagy N., Őri M. (Magai), Elek. Edző: Tamás Tamás.
A találkozó elején a hazai csapat meglepte a listavezetőt, gyors vezetést szerzett, majd lendületes gólváltások következtek. Kiegyenlített játék folyt a pályán, aztán a félidő végéhez közeledve Csalló a második sárgája után a kiállítás sorsára jutott. A második játékrészben a vendégcsapat átvette a kezdeményezést, és jól használta ki az emberelőnyt, így szép arányú győzelmet aratott a második félidőben elfáradó hazaiakkal szemben. 
Gólszerzők: Madarász Z., Szőke, ill. Őri Cs., Szabó B., Őri M., Nagy N., Németh D., Kiss Ba.
Jók: Horváth Zs., ill. az egész csapat.
Kiállítva: Csalló (21., Zalakomár).
U19: Zalakomár–Csesztreg 5–1.

Kinizsi Gyenesdiás–Tarr Andráshida SC 0-3 (0-2)
Gyenesdiás, 50 néző. Jv.: Lapath D.
Gyenesdiás: Takács Á. – Hegyi, Karancz, Tarnóczai, Csák, Bertók (Bogdán O.), Kiss P. (Fellner), Czafit, Mikola, Horváth L. (Maturicz), Zsiga (Hegedüs). Megbízott edző: Rédei Péter.
Andráshida: Paksy – Czotter (Horváth B.), Szabó B. (Sipos), Nagy-Palócz (László), Temlén, Hajdú (Bakos), Pataky, Takács G. (Zsíros), Karóczkai, Simon, Fülöp. Edző: Dobos Sándor.
Jelentős nyomást kellett kiállnia a hazai védelemnek az első negyedórában. Éppen sikerült lazítaniuk a szorításon, amikor sarokrúgásból a vendégek megszerezték a vezetést. A folytatásban még két szépen kidolgozott akcióból tovább tudták növelni előnyüket. A Gyenesdiás sokat járatta a labdát, kiismerhetően bontakoztak ki a támadásaik, így nem sikerült gólt szerezniük. Az Andráshida megérdemelten folytathatta győzelmi sorozatát, míg a Kinizsi edzését felvállaló Rédei Péternek kevés ideje volt csapatával a hétvégi mérkőzés előtt.
Gólszerzők: Karóczkai, Szabó B., Temlén.
Jók: Karancz, Csák, Czafit, ill. Szabó B., Takács G., Temlén.

Police-Ola–Szepetnek 1–2 (0–0)
Zalaegerszeg, 150 néző. Jv.: Lakics P.
Police-Ola: Timbókovics – Darabos (Toplak), Mikó, Kócza (Móricz), Lukács (Igazi), Lakatos (Erdélyi), Cseke, Hajas, Langer (Berkovics), Szekeres Á. (Luter), Szekeres T. Edző: Konrád Péter.
Szepetnek: Szekeres – Csavari, Pál Mi., Szabó B., Horváth M. (Májer S.), Nagy T., Rákhely, Dömötör (Farkas R.), Déri (Májer M.), Bános, Orsós (Pál Ma.). Edző: Németh István.
A megyei focit kedvelők a két csapat számokban megmutatkozó eredményei alapján valószínűleg nem ettől a mérkőzéstől várták, hogy méltó módon képviseli majd az amatőr labdarúgást, azonban a látottak igazolták, hogy egy bajnokság harmadánál a tabellán elfoglalt helyezés csupán pillanatnyi állapot. Nem feltétlenül tükrözi egy-egy csapat valós kvalitását, tudását. Lehetne boncolgatni az eseményeket, helyzeteket, azonban felesleges, hiszen amit bevitt a pályára a két csapat ezen a mérkőzésen, arra csak csettinteni lehet. Kiváló játékvezetés mellett 90 perc kemény, férfias, de sportszerű iramfoci, sok passzos kombinatív játék és rengeteg helyzet mindkét oldalon. A mérkőzést követően a rendkívül szimpatikus és kiválóan futballozó vendégek három bajnoki ponttal, a Police-Ola pedig egy nagyszerű élménnyel és hitének megerősödésével gazdagodott.
Gólszerzők: Toplak, ill. Nagy T., Orsós.
Jók: az egész csapat, ill. mindenki.
U19: Police-Ola–Szepetnek 8–2.

Lenti TE–Szalai-Edelholz Zalalövő 1–0 (0–0)
Lenti, 150 néző. Jv.: Siket L.
Lenti TE: Balogh Ba. – Grózner, Sárkány, Pál, Balogh Be., Horváth B., Dolmányos (Kovács E.), Fábián, Lukács, Kiss K., Nagy M. Edző: Németh Imre.
Zalalövő: Balogh B. – Gyenese, Csik, Horváth T., Bekes, Kellner, Elek, Radics, Cseresznyés, Végh (Biczó), Bakó (Tóth G.). Edző: Ostrom János.
Két  egyforma képességű csapat küzdelmes mérkőzést játszott. Az együttesek előtt adódtak gólszerzési lehetőségek, amelyek kimaradtak. A hazai csapattal még a szerencse sem volt. Az összecsapás végén egy büntetővel vezetést szerzett a hazai csapat. A vendéglátók többet tettek a győzelemért, és ez a találkozó végén realizálódott is.
Gólszerző: Sárkány (11-esből).
Jók: Sárkány, Pál, Nagy M., Horváth B., ill. Cseresznyés, Bekes, Radics.
U19: Lenti–Zalalövő 2–0.

Magnetic Andráshida TE–Zalaszentgrót 0–1 (0–1)
Zalaegerszeg-Andráshida, 100 néző. Jv.: Farsang B.
Andráshida TE: Kálovits – Kovács P. (Péhl B.), Lukács, Doszpoth, Kovács D., Kaprinai (Szipőcs), Kovács L., Cséber, Baksa (Kenesei), Péhl K. (Pers), Vida. Edző: Bencze Péter.
Zalaszentgrót: Tóth Zs. – Pődör, Buzási, Tóth D., Gájer, Ferenczi, Horváth B., Baráth, Iberhart, Kiglics (Fábián), Penczák. Edző: Jankovics Péter.
Negyed óra játék után vezetést szerzett a vendég együttes, kihasználva a hazai védelem megingását. Majd még az első játékrészben további helyzetek adódtak a szentgrótiak előtt, melyek kihasználatlanok maradtak. A folytatásban egy kissé szigorú ítéletet követően emberelőnybe kerültek a vendégek, ez azonban a játék képen nem mutatkozott meg. A hazai csapat lelkes játékával végig meccsben tudott maradni a bajnokság egyik esélyese ellen.
Gólszerző: Ferenczi.
Jók: Doszpoth, Cséber, ill. senki.
Kiállítva: Kovács D. (52., Andráshida TE)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában