A kultúrházban látható

2022.10.03. 19:00

Mumor sportéletéről nyílt kiállítás

Képek, újságcikkek, beszámolók és visszaemlékezések nyújtanak betekintést a mumori városrész sporttörténetébe az elmúlt hétvégén megnyílt kiállításon.

Korosa Titanilla

A rendezvényen felléptek a Step Up Fitness fiataljai két formációval, a csapat vezetője a mumori Kerese Zsanett.

A kultúrházban látható tárlat a városi könyvtár szervezésében, a helyi lakosok közreműködésével jött létre. A megnyitón Ferenczi Róbert, a településrész önkormányzati képviselője köszöntötte a megjelenteket, majd Drávecz Gyula, Lenti alpolgármestere nyitotta meg a kiállítást, aki játékvezetői pályafutása alatt több helyi futball mérkőzésen is bíráskodott. 

-Hogy időben mikortól íródik a mumori sport évkönyve, azt pontosan nem tudjuk, de megemlítésre méltó a helyi születésű Ferincz Pál többszörös válogatott nehézsúlyú ökölvívó bajnok sportkarrierje, aki az 1940-es években számtalan boksz mérkőzést vívott sikerrel szerte az országban - tudtuk meg Drávecz Gyulától. - Ferincz Pál 1943. október 17-én mérkőzött meg Lentiben kubai ellenfelével, akit legyőzött. A tárlaton szerepel a mérkőzés plakátja, ami igazi sportereklye. A mumori sportélet szorosan összefügg a városéval, sokan futballoztak és játszanak ma is a Lenti TE korosztályos csapataiban, vagy kézilabdáznak az iskolába, vagy a Lenti Gó-Na csapataiban. A tárlaton számtalan korabeli serleg, érme, fénykép, mez látható. Mumor lakossága 321 fő, így a helyiek talán mindenki ismerős, aki a képeken, visszaemlékezéseken szerepel. Értékes anyag található a kerékpározás, az íjászat, labdarúgás világából is. 

A jelenről szólva Drávecz Gyula kiemelte, hogy nagy áttörést jelent nem csak a településrész, hanem a város életében is a 2019-ben megnyílt tekéző, mely helyet ad NB III-ban szereplő Lenti TK mérkőzéseinek és a városi tekebajnokság jelenleg 18 csapatának tagjai is itt csapnak össze hétről hétre.

A kiállítás december végéig tekinthető meg. 

Galéria:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában