A magyar diáksport napja

2022.10.06. 11:00

Futással ünnepeltek a Hevesi-iskolában

A Hevesi-iskola összes tanulója, tehát 513 gyermek legalább egyszer körbefutotta a Mindenki Sportpálya salakos futókörét a "Fut a Hevesi" elnevezésű kihíváson, amit a magyar diáksport napja alkalmából szerveztek meg.

Benedek Bálint

A Hevesi-iskola összes tanulója, tehát 513 gyermek legalább egyszer körbefutotta a Mindenki Sportpálya salakos futókörét a "Fut a Hevesi" elnevezésű kihíváson, amit a magyar diáksport napja alkalmából szerveztek meg. Fotó:

Az intézmény közösségi sportnapja már hagyomány, korábban a keleti városrész Székely kertjében tartották. A terepviszonyok megváltozása miatt azonban néhány éve már a Mindenki Sportpályára költöztették át a futóversenyt, ahol minden évfolyamban, fiúk és lányok külön-külön mérhették össze a tudásukat. Az alsósok, mint eddig mindig, ezúttal is izgatottan várták a rajtot, de a szüleik még inkább extázisban voltak. Közülük néhányan az utolsó métereken szinte együtt futottak a gyermekeikkel, biztatták őket, hogy jó eredményt érjenek el.

- A mindennapi mozgás jegyében közel 60 tanuló zenés koreográfiát is betanult, melyet előadott a pálya közepén - mondta Szabó Erzsébet, a Hevesi-iskola igazgatója. - A magyar diáksport napja fontos számunkra, de leginkább az, hogy a fiataljainkkal megszerettessük a sportolást, jó lenne, ha minél több időt töltenének a szabad levegőn. Az alsósok egy, míg a felsősök két kört futottak le.

A fiatalokat egyénileg is díjazták, viszont évfolyamonként a leggyorsabban futó osztály is ajándékokat vehetett át. Az eseményt követően az iskola aktivitását a Magyar Diáksport Szövetség szintén különféle ajándéktárgyakkal ismeri el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában