A tolnai ünnepségen avatták fel

2023.01.31. 07:15

Felavatták a harmadik napelemparkot Söjtörön

A Tolna vármegyei Gerjen településen zajló ünnepség keretében avatták fel a zalai faluban megépült harmadik, legnagyobb napelemparkot is.

ZH

A gerjeni avatón balról a második Lehőcz Balázs Gábor, jobbra Könyves Gábor

Fotó: MET ASSET MANAGEMENT

A két beruházás fővállalkozói azonosak: a svájci IBC Solar Energy GmbH, valamint a hazai MVM Expert Zrt. – derült ki utóbbi társaság közleményéből. A MET Gerjen Solar Park és a MET Söjtör Solar Park elnevezésű létesítmények összesen 170 hektár területűek, melyekbe 180 ezer napelemet telepítettek. A két erőmű összesen 96 (a zalai 45) MWp zöldenergiát termel a hálózatba, ami nagyjából 50 ezer háztartás kiszolgálására elegendő. 

– Társaságunk megújuló energiaforrásokra vonatkozó bővítési stratégiájának célja, hogy a portfólió 2026-ra elérje a 2 GW kapacitást, és ezáltal a vállalat aktív szerepet játsszon az európai energiaátmenetben – fogalmazott Lehőcz Balázs Gábor, a MET Megújuló Eszközök Divíziójának ügyvezető elnöke. – Ennek részeként az elmúlt év során Spanyol-, Olasz- és Lengyelországban, valamint Romániában is sikerült belépnünk a piacra. 

– A cégcsoport Söjtörön az erőmű építése mellett útfelújítással, időszakosan munkahelyek teremtésével és helyi szolgáltatások igénybevételével járult hozzá a település gazdasági növekedéséhez. Az óvodánk támogatásával pedig példaértékű társadalmi felelősségvállalásról tett tanúbizonyságot – hangsúlyozta ünnepi beszédében Könyves Gábor polgármester. Majd kiemelte, a hivatal, az egészségház és az óvoda nemrég felújított épületeire a megújuló energiák iránti elköteleződés jegyében kivétel nélkül nap­elemeket szereltek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!