Hevesi Sándor Színház

2023.03.25. 17:00

Fogadás a színházi premier után Zalaegerszegen

A Hevesi Sándor Színházban pénteken este mutatták be a 2022/2023-as évad utolsó előadását, a Tanulmány a nőkről című vígjátékot.

Arany Horváth Zsusza

Vigh László, Bakó Gábor, Besenczi Árpád, Dura Veronika színművész, Gergely Róbert, Balaicz Zoltán és Iván Nándor

Fotó: Arany Gábor

 A hagyományos fehér asztalos fogadáson dr. Besenczi Árpád, a darab rendezője, a színház igazgatója köszöntötte a közönséget, majd Balaicz Zoltán polgármester beszélt a színház küldetéséről, amelynek egyik legfontosabb eleme az emberi közösségek szöveteinek gazdagítása, az elmúlt két év elzárásai utáni újraépítése. Hangsúlyozta, Zalaegerszeg ereje abban rejlik, hogy lakói az eltérő nézetek ellenére képesek összefogni a város fejlődése érdekében. A színész emberteremtő tehetség, idézte a színház névadóját, Hevesi Sándort, a zalaegerszegi társulat ilyen művészekből áll tette hozzá, megköszönve mindazt az élményt, amit  hivatásukkal aközösségnek nyújtanak.  
Vigh László országgyűlési képviselő oklevelet nyújtott át dr. Iván Nándornak, aki hosszú évek óta támogatja a város kulturális-művészeti-sportéletének szereplőit. A darab témájára és a teátrum születésnapjára is utalt, amikor a negyven év alatt beérő házasságról beszélt. 
A vígjáték egyik főszereplője Gergely Róbert megköszönte, hogy két vendégjáték után otthon érezheti magát a társulatban, Bakó Gábor koreográfus pedig a rendezővel való termékeny munkakapcsolatról szólt, így lehetett a darab hangulata "csehszlovák" humorú. Iván Nándor, a darabot támogató Iván Dental nevében a saját kollégáinak is köszönetet mondott, hiszen a munkájuk teszi lehetővé a mecenatúrát.  Végül a direktor búcsúzott, azzal, hogy szeptember 29-én lesz a legközelebbi bemutató a Hevesi Sándor Színházban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában