Rablás, garázdaság és rongálás

2023.03.28. 08:01

Nem szolgálták ki a boltban, hát rövid időn belül visszatért rabolni a fiatal férfi

A nemrég vádemelésig jutott történetről dr. Jánky Judit, a vármegyei főügyészség helyettes sajtószóvivője adott tájékoztatást.

Arany Gábor

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

E szerint egy 20 éves hajléktalan férfi 2022. július 23-án a bázakerettyei vegyesboltban konzervet szeretett volna hitelben vásárolni, azonban az eladó elutasította a kérését. A “vevő” bosszankodva távozott, majd nem sokkal később fejére húzott baseballsapkában, arcát kendővel eltakarva visszatért, és késsel a kezében berontott az üzletbe, ahol az eladón kívül még két vásárló volt, akik ijedtségükben kimenekültek. A fiatal férfi a kést maga elé tartva nagy lendülettel megindult a hűtőpulthoz, kivett 5 doboz sört, a kosarába tette és a kést a kezében végig maga előtt tartva megindult a kijárat felé, közben odaszólt az eladónak: most lehet hívni a rendőrséget, majd a kosárral együtt elvitte a söröket.

A férfi pár nappal később, 2022. július 27-én este a nagykanizsai hajléktalanszálló kapujánál randalírozott. A kapunál becsengetett, de várnia kellett, amitől ingerültté vált a viselkedése, amiért a szálló dolgozója rászólt a férfira, aki erre teljes erővel belerúgott a szálló kiskapujába, majd az ajtóról a dróthálót kézzel megrángatta, amitől az ajtó megsérült. Viselkedése miatt a férfit reggelig kitiltották a szállóról, ezért dühében kétszer megrúgta a közelben álló fát, utána egy parkoló, személygépkocsit próbált meg kézzel megemelni. Ezt követően kést vett elő, és ordítozva elhagyta a szálló területét, közben azt kiabálta, hogy bemegy a legközelebbi dohányboltba és késsel szerez magának cigit, hiszen ezt már korábban is megtette. Erőszakos, kihívóan közösségellenes magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen, fogalmazott a vádirat. Ez után a férfit a rendőrök őrizetbe vették, majd pedig a bíróság elrendelte letartóztatását.

A fiatalembert azért is felelősségre vonják, mert 2022. április 6-án este édesanyja és annak élettársa által használt bázakerettyei önkormányzati bérlakásban több helyiség ablakait betörte gereblyével, s ezzel közel 135 ezer forint kárt okozott.

A Nagykanizsai Járási Ügyészség rablás, garázdaság és rongálás miatt emelt vádat a fiatal férfi ellen, és fegyházbüntetés kiszabására és a letartóztatás fenntartására téve indítványt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!