Kevés a hely a Vágóhíd utca körül

2023.06.09. 18:00

Száz új parkolóhely épül a Zalaegerszegen

A olai templom, a Kölcsey-gimnázium és több sportegyesület terme nagy forgalmat indukál a Rákóczi út kivezető szakaszán, ezért az önkormányzat a Kovács Károly Városépítő Program keretében augusztusig 100 parkolóhelyet alakít ki a Vágóhíd utca 14. szám alatt, ahonnan a napokban bontottak le egy megvásárolt ingatlant.

Arany Horváth Zsuzsa

Balaicz Zoltán és Böjte Sándor ismertette az induló beruházás részleteit

Fotó: Pezzetta Umberto

A közlekedést komfortosabbá, a létesítmények megközelítését biztonságosabbá tevő fejlesztést pénteken sajtóbejáráson mutatta be Balaicz Zoltán polgármester és Böjte Sándor Zsolt, a városrész önkormányzati képviselője.

A polgármester szólt a város 600 kilométernyi útjának kezeléséről, melyből 520 az önkormányzat feladata. Ehhez társul a nagy látogatottságú létesítmények melletti parkolási gond, amelyek közül a Vágóhíd utcai fejlesztést ezévben egyet orvosol. Az edzőtermekben, a birkózócsarnokban és az ifjúsági sportcentrumban készülő sportolók számára oldódik meg az autók várakoztatásának gondja, amelyet a 81 millió forintos fejlesztés tesz lehetővé. A bejáráson Böjte Sándor képviselő mutatta be a műszaki tartalmat: a közlekedő útvonalak bazalt, a várakozóhelyek mészkő zúzott kő felületet kapnak, a terület körül 250 méter hosszan kerítés épül, a birkózó csarnok északi oldalán 73 méter hosszan aszfaltoznak, a bejárat előtt 60 méteren új pályaszerkezet épül. A kivitelő Modern-Ép Kft augusztusi átadást prognosztizál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!