Mindenki szeretne rákötni

2023.06.09. 18:30

Gőzerővel zajlik a hét kistelepülést érintő szennyvízberuházás

Jó ütemben halad a hét kistelepülést - Borsfát, Bucsutát, Oltárcot, Várföldét, Szentliszlót, Bánokszentgyörgyöt és Pusztamagyaródot - érintő szennyvízprojekt.

Pásztor András

Kóvári Richárd, a szennyvíztelep kivitelezésén dolgozó cég képviselője (balról), Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő és Baumgartner László polgármester

Fotó: Pásztor András

A közel 6,2 milliárd forintos beruházás keretében nem csak a vezetékhálózat kiépítése valósul meg, hanem Bánokszentgyörgy központtal egy teljesen új szennyvíztelep is épül. A munkálatokat pénteken Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő is megtekintette, akit Baumgartner László bánokszentgyörgyi polgármester kalauzolt a településen.

Mint arról korábban beszámoltunk: a beruházás támogatásáról szóló kormányrendelet még 2021-ben született, azt követően lehetett megterveztetni a projektet.

- A kivitelezési munkálatok tavaly novemberben kezdődtek, a Szabadics Zrt. szakemberei profi munkát végeznek, látszik, hogy nem ez az első csatornaépítés, amiben részt vesznek - mondta Baumgartner László, aki hozzátette: a településen csaknem 15 kilométer hosszan fektet csöveket a kivitelező, hiszen a lakossági rákötések mellett az épülő szennyvíztelephez is ki kell építeni a vezetékrendszert. - Az előzetes felmérések alapján szinte százszázalékos lesz a lakossági rákötés aránya a rendszerre, ami mindenképpen biztató, hiszen a rendszer elkészültét követően lényegesen könnyebb lesz a szennyvízkezelés a településen.

Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő a szennyvíztelep megtekintésekor arról beszélt, hogy választókörzetében jelentősen csökkent azon települések száma, ahol még nincs kiépített szennyvízhálózat.

- Ez a beruházás hét falut érintett, és egy másik projekt keretében Surdon és Liszóban is épül a hálózat, így összesen közel 9 milliárd forintnyi beruházás hasznosul a térségben - hangsúlyozta a képviselő, aki ezúttal is megköszönte a lakosság türelmét és kitartását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!