Lélekmasszázst, testregenerátort, halottlátást, és szabadulószobát is próbára tettek

2024.03.22. 14:09

Kártyavetőnél is jártak az adóellenőrök, 2,5 millió forint mulasztási bírság kiszabása várható

Az online felületeken is gyakoriak az egészségmegőrzéssel, testi-lelki feltöltődéssel kapcsolatos szolgáltatások, termékek hirdetései. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai az internetes szolgáltatások működését is ellenőrzik.

Arany Gábor

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A NAV közlése szerint munkatársaik ellenőrzési sorozatában azokat az internetes szolgáltatókat szűrték ki Hevesben, akik gyaníthatóan bejelentés nélkül, kontárként tevékenykednek, illetve akik a számla- és nyugtaadást elmulasztják. Az akcióban olyan, nem szokványos tevékenységeket is ellenőriztek, mint a lélekmasszázs, a testregenerátor vagy a halottlátás, de egy szabadulószobát is próbára tettek. Mielőtt a helyszínre mentek, gondosan előkészítették, hogy hol, mikor és hogyan jelennek meg, hogy minél életszerűbbek legyenek az ellenőrzés céljából szimulált helyzetek. Az egyik, szolgáltatását az interneten hirdető „médium”, ugyan kártyakivetéssel megállapította, hogy munkatársaik hivatalos személyek, de azt nem tudta kideríteni, hogy mely hivatalnál dolgoznak. A jelek szerint a kártya arra sem figyelmeztette, hogy szolgáltatásáról szabályos bizonylatot kell kiállítania. Az adóellenőrök az akciósorozatban a nyugta- és számlaadás mellett a foglalkoztatás szabályszerűségét, illetve az adószám meglétét is ellenőrizték az adóköteles tevékenységet végző magánszemélyeknél. Többségében semmilyen bizonylatot nem adtak a szolgáltatók, volt, aki szabálytalanul üzemeltette pénztárgépét és volt, hogy bejelentés nélkül alkalmazták munkatársukat. A tizenhét ellenőrzésből tizenhárom esetben találtak valamilyen szabálytalanságot; emiatt 2,5 millió forint mulasztási bírság kiszabása várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában