2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Az ukrán hírszerzés állítja: merényletet kíséreltek meg Putyin ellen

Kirillo Budanov szerint az orosz elnök rákos, sőt más betegségekben is szenved, illetve nagyon rossz pszichés és fizikai állapotban van.

  • Az ukrán hírszerzés állítja: merényletet kíséreltek meg Putyin ellen

Az ukrán titkosszolgálatok állítják, rögtön az orosz-ukrán háború kirobbanása után merényletet kíséreltek meg Vlagyimir Putyin ellen – írja a Blikk. A merényletről szóló híreket a Kreml még nem erősítette meg.

Kirillo Budanov vezérőrnagy, az ukrán katonai hírszerzés vezetője állítja, egy, a Kaukázus térségében kiképzett különítmény próbálta meg likvidálni az orosz elnököt.

„A nyilvánosság erről az eseményről semmit sem tudhat, de megtörtént” – idézte hétfőn Budanovot a Pravda ukrán híroldal. A tiszt egyéb részleteket nem hozott nyilvánosságra a támadásról, Oroszország pedig nem kommentálta a híreket.

Korábban is állított meglepő dolgokat Budanov

Korábban Budanov azt állította, hogy Putyin eltávolítása érdekében puccs szerveződik Oroszországban. A hírszerzés vezetője a televízióban azt is kijelentette, hogy az orosz elnök rákos és más betegségekben is szenved, illetve nagyon rossz pszichés és fizikai állapotban van.

Az említett pletykák a 69 éves orosz elnök egészségi állapotáról évek óta megjelennek a hírekben. Áprilisban a Projekt nevű, a Kreml által betiltott orosz oknyomozó újság arról cikkezett, hogy Putyint négy év alatt 35 alkalommal keresett fel egy pajzsmirigyrák-specialistát.

Oroszország nem nyerhet a háborúban a vezérőrnagy szerint

Budanov a Wall Street Journalnak is adott egy interjút, amelyben kifejtette, Putyin „zsákutcába” jutott az Ukrajna ellen indított háborúval. „Nem tudja megállítani a háborút, és nem tudja megnyerni. Objektív okokból nem nyerhet. És hogy ezt ne kelljen elismernie, folytatja inkább. Oroszország egyáltalán nem az a fajta erős és legyőzhetetlen állam, mint amilyennek ábrázolni akarta. Csodálkozom az oroszok butaságán” – jegyezte meg.

Blikk alapján Mandiner

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!