2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Külföld

Még mindig víz alatt áll az elárasztott ukrajnai település

Még mindig víz alatt áll az ukrajnai Gyemidiv település, ahol a helyi erők leromboltak egy gátat és elárasztották a területet, hogy megakadályozzák az orosz csapatok előrenyomulását Ukrajna fővárosa, Kijev felé - mondta Olekszij Kuleba regionális kormányzó szombaton késő este.

  •  Még mindig víz alatt áll az elárasztott ukrajnai település

A fővárostól mintegy 35 kilométerre északra fekvő faluban legalább 50 ház maradt elárasztva hónapok óta. Az ukrán hadsereg februárban felrobbantott egy gátat az Irpin folyón, aminek következtében a víz a településre és több ezer hektárnyi területre folyt, elárasztva a házakat és a földeket, de megakadályozva, hogy az orosz tankok elérjék a fővárost.

Kuleba a Telegram üzenetküldő alkalmazáson közzétett bejegyzésében azt írta, hogy "az emberek megértőek a helyzettel kapcsolatban. Mi viszont mindent megteszünk a probléma megoldása érdekében".

A falut, amelynek történelme ezeréves múltra tekint vissza, a támadás invázió kezdete után részben kiürítették - jelentette a helyi média -, de néhány lakos visszatért, mióta Moszkva áttette támadásának fő csapásirányát Kelet-Ukrajnába.

A hétvégén az orosz erők keleti városokat ostromoltak a Kreml által "különleges hadműveletnek" nevezett akcióban.

Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én hajnalban rendelte el katonai művelet végrehajtását a Donyec-medencében, leszögezve, hogy Oroszország tervei között nem szerepel Ukrajna megszállása, ugyanakkor törekedni fog az ország demilitarizálására.

Az orosz erők mindazonáltal Ukrajna más térségeiben, köztük Kijevben is támadtak katonai és polgári célpontokat, és támadást indítottak a Moszkva-barát szakadárok is az általuk ellenőrzött kelet-ukrajnai területekről.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!