2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Színes

Ez az öt dolog tilos, ha hotelbe mész

Még a legtisztábbnak tűnő szállodákban is kerüld a következőket! Megmutatjuk, mi az, ami szigorúan tilos, ha jót akarsz magadnak!

  • Ez az öt dolog tilos, ha hotelbe mész

Naivan azt hihetnénk, egy szállodai szoba olyan tiszta, hogy pontosan úgy viselkedhetünk benne, mint otthon. Van azonban pár jótanács, amit nem árt, ha megfogadunk. Videóiban ezeket gyűjtötte egy csokorba egy amerikai TikTok-felhasználó, Evangeline, aki hosszú ideje dolgozik hotelokban, így pontosan tudja, miről beszél. Az ő tippjeiből válogattunk.

Ezeket kerüld el, ha hotelben szállsz meg!

 

1. Hozzá ne nyúlj a távirányítóhoz takarítás nélkül!

Első használat előtt takarítsd le a távirányítót! Lássuk be, ez egy olyan használati tárgy, amit otthon is rengeteget használunk, mégis ritkán tisztítjuk le. Gondoljunk bele, egy hotelben hányan tapicskolják össze! Legyen nálunk legalább egy nedves törlőkendő, amivel átszaladhatunk rajta, mielőtt használnánk.

2. Ne igyál a poharakból!

A hotelszobákba szinte mindig készítenek be üvegpoharakat. Evangeline tanácsa szerint ezeket mindenképp érdemes elmosni első használat előtt.

3. Szabadulj meg a takarótól!

A bevetett ágyak gyakran le vannak takarva valamilyen pléddel vagy plusz dísztakaróval. Ezekről azonban tudni kell, hogy jóval ritkábban mossák ki őket, ami miatt Evangeline például azonnal leszedi őket, ahogy belép a szobába. Még ruhában sem ül rájuk, így nem árt, ha mi is hasonlóképp teszünk!

4. Soha ne sétálj a szobában mezítláb!

Felejtds el, hogy mezítláb flangálsz a szobában, főleg, ha szőnyeg van leterítve vagy padlószőnyeges a szoba. Mindig legyen rajtad papucs! Ehhez kapcsolódik: a zuhanyzót sem érdemes mezítláb használni.

5. Mosdókesztyű? Még véletlenül se!

Ugyancsak higiéniai okokra hivatkozva javasolja a sokat látott hotel-alkalmazott: ne használd a fürdőbe kitett mosdókesztyűket! A törölközőket használhatod, de a mosdókesztyűket vagy mosdószivacsokat nem.

 

Borsonline

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!