2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:00

Belföld

Az Országos Erdészeti Egyesület egyetért a kormány fakitermelési javaslataival

Mint mondják: a kormány a rendelettel nem előír, hanem lehetőségeket biztosít, amelyekkel nagyon is lehet élni.

  • Az Országos Erdészeti Egyesület egyetért a kormány fakitermelési javaslataival

Az indulatok és az érzelmi megnyilvánulások kereszttüzébe került a kormány fakitermelést módosító rendelete, amely az energiaválság egyik tüneti kezelését tartalmazza.

Az óriási port vert javaslat kapcsán már több száz önjelölt ökológus és erdész nyilvánított markáns véleményt,

természetesen azzal a konklúzióval, hogy a kormány Mordorrá akarja változtatni Magyarországot.

A WWF Magyarország apokaliptikus látomásban vizionált ökológiai katasztrófát, visszafordíthatatlan folyamatokat, s bár az Agrárminisztérium igyekezett logikusan és érthetően megmagyarázni, hol lehet a félreértés forrása, és hogy a támadások alapjai erősen megkérdőjelezhetők, az indulatmentes megfogalmazás csak még nagyobb vihart kavart a kiabálók körében, akikre természeten azonnal rátelepedett az ellenzéki politikai színtér néhány szemforgató, zavarosban halászó figurája, hogy „döntsd a kormányt és siránkozz!” felkiáltással a fák kapcsán gyorsan rezsimcserét követeljenek.

Az Országos Erdészeti Egyesület néhány napja közleményben jelezte álláspontját a kormányrendelet kapcsán. Ebben leszögezik:

minden erdőhöz kapcsolódó rendelet végrehajtása az erdészeti szakemberek szigorú kontrollja alatt áll, márpedig sem nekik, sem a kormánynak nincs szándékában erdőket kipusztítani Magyarországon.

„A kormányrendelet célja, hogy a társadalom érdekeit felelősen szolgálva, vészhelyzeti szükség esetén, átmenetileg meggyorsítsa a fenntarthatóan kitermelhető tűzifa piacra jutását. Fontos leszögeznünk, hogy a rendelet nem utasításokat, hanem lehetőségeket tartalmaz” – fogalmaznak, rámutatva, hogy az erdőgazdálkodók képesek lesznek a megfelelő időzítéssel kiszolgálni a megnövekedő tűzifa igényeket is, mégpedig úgy, hogy az a Magyarország egyötödét borító erdők fenntarthatóságát ne veszélyeztesse. „Az erdésztársadalom nevében kijelentjük, hogy felelőtlen erdészeti beavatkozásoktól semmiképpen sem kell tartani” – írják.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!