2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Sport

Giroud és Mbappé negyeddöntőbe lőtte a címvédőt

A címvédő francia válogatott 3-1-re legyőzte a lengyel csapatot a katari labdarúgó-világbajnokság vasárnapi első nyolcaddöntőjében.

  • Giroud és Mbappé negyeddöntőbe lőtte a címvédőt

A franciák vb-n kilencedszer jutottak el legalább a negyeddöntőig. A nyolc között Didier Deschamps csapatára a vasárnap (ma) esti Anglia-Szenegál találkozó továbbjutója vár majd.

Eredmény, nyolcaddöntő:

Franciaország-Lengyelország 3-1 (1-0)

------------------------------------

Doha, al-Tumama Stadion, 40 989 néző, v.: Jesús Valenzuela Sáez (venezuelai)

gólszerzők: Giroud (44.), Mbappé (74., 91.), illetve Lewandowski (99. - 11-esből)

sárga lap: Tchouaméni (31.), illetve Bereszynski (47.), Cash (88.)

Franciaország:

--------------

Hugo Lloris - Jules Koundé (Axel Disasi, 92.), Raphaël Varane, Dayot Upamecano, Theo Hernández - Aurélien Tchouaméni (Youssouf Fofana, 66.), Adrien Rabiot - Ousmane Dembélé (Kingsley Coman, 76.), Antoine Griezmann, Kylian Mbappé - Olivier Giroud (Marcus Thuram, 76.)

Lengyelország:

-------------

Wojciech Szczesny - Matty Cash, Kamil Glik, Jakub Kiwior (Jan Bednarek, 86.), Bartosz Bereszynski - Grzegorz Krychowiak (Krystian Bielik, 71.)- Jakub Kaminski (Nicola Zalewski, 71.), Piotr Zielinski, Damian Szymanski (Arkadiusz Milik, 64.), Przemyslaw Frankowski (Kamil Grosicki, 87.) - Robert Lewandowski

I. félidő:

---------

44. perc: Mbappé passzolt remek ütemben a lengyel 16-oson belül a védők közül kilépő Giroud-hoz, aki 12 méterről a kapu bal oldalába lőtt (1-0).

II. félidő:

----------

74. perc: Dembélé keresztlabdája találta meg Mbappét a 16-os vonalán, aki igazított rajta egyet, majd 15 méterről a rövid felsőbe lőtt (2-0).

91. perc: Mbappé villant ismét, a 16-oson belül kapott labdát az első találatánál élesebb szögből, 14 méterről lőtt a hosszú felsőbe (3-0).

95-99. perc: Dayot Upamecano kezére pattant a labda a francia 16-oson belül, a videobírós visszatekintés után Robert Lewandowski állhatott a büntetőhöz. Elsőre toporogva a gólvonalat idő előtt elhagyó Lloris kezébe gurított, ám a játékvezető megismételtette a pontrúgást, Lewandowski pedig a jobb alsó sarokba lőtt (3-1).

Már a kezdő sípszóval mérföldkőhöz érkezett Hugo Lloris: a hálóőr befogta az ugyancsak világbajnoki aranyérmes korábbi védőt, a 142 válogatott mérkőzéssel francia csúcstartó Lilian Thuramot, akinek fia, Marcus ott van a címvédő keretében és pályára is lépett.

Esélyeshez méltó felfogással kezdték a találkozót a franciák, döntően a lengyel térfélen zajlott a játék, Wojciech Szczesny védésekkel és jó ütemű kijövetellel nyújtott biztos hátteret a lengyel védekezéshez. Húsz perc telt el, mire Robert Lewandowski révén először veszélyeztetni tudott a lengyel válogatott, ezt követően valamelyest kiegyenlítettebbé vált a játék képe. Francia részről elöl leginkább Kylian Mbappé volt aktív a bal szélen, miközben hátul Llorisnak és a védőknek is be kellett mutatniuk nagy mentéseket, Raphaël Varane például a gólvonalról tisztázott egy alkalommal. A szünet előtt mégis Franciaország szerzett vezetést: az ausztrálok elleni csoportmeccsen duplázó Giroud harmadszor talált be ezen a vb-n, 52. válogatottbeli góljával pedig lehagyta a nemzeti csapat örökrangsorának élén Thierry Henry-t.

A második félidő is francia nyomással indult, sorra dolgozták ki a helyzeteket - Giroud sípszó után szerzett egy meg nem adott gólt is -, és ezúttal is a játékrész derekán sikerült kijönnie a nyomásból a lengyel együttesnek. Éppen egy lengyel támadás után tudta növelni előnyét Franciaország Mbappé szép lövésével. A kétgólos előny megnyugtatta a címvédőt, a ráadás perceiben pedig Mbappé villant ismét, a katari tornán ötödször volt eredményes, összesen pedig már kilencedik vb-gólját szerezte a 23 esztendős támadó. A hosszabbításban a Mexikó ellen büntetőt hibázó Lewandowski próbálkozhatott kétszer is a tizenegyespontról, másodikra pedig sikerült betalálnia a válogatottsági rekordját ünneplő Lloris kapujába.

A két együttes 17. alkalommal mérkőzött meg egymással, a franciák kilencedszer nyertek három lengyel siker és öt döntetlen mellett.

 

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Már érik a szamóca, jó termés várható

Már érik a szamóca, jó termés várható

A fűtött és fűtetlen fóliasátrakban már érik a magyar szamóca, május elején a szabadföldi ültetvényeken is megkezdődhet a szüret. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Zöldség Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB) csütörtökön kiadott körképe szerint az idén kiegyensúlyozott termés várható.
13 éves lányt molesztált, őrizetbe került

13 éves lányt molesztált, őrizetbe került

Egy baranyai lakásotthon nevelője tett bejelentést a rendőrségen április 21-én arról, hogy egyik neveltjük az előző éjszakát egy ismeretlen férfival Baranyajenőn töltötte. A 13 éves lány elmondása szerint akarata ellenére a férfi fogdosta és szexuálisan molesztálta őt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!