Chelsea: Tuchel egyetértett Guardiolával, szerinte is a Poolnak szurkolnak Angliában

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2022.05.14. 11:09
null
Tuchel szerint is mindenki Kloppéknak szurkol Angliában (Fotó: AFP)
A Chelsea labdarúgócsapatának menedzsere, Thomas Tuchel egyetértett Pep Guardiola állításával, miszerint Angliában a futballszurkolók nagy része azt szeretné, ha a Liverpool lenne a bajnok és az FA-kupa-győztes.


Tuchel jól ismeri Kloppot, hiszen a német Bundesligában is meccseltek egymás ellen. Korábban Pep Guardiola elmondta, úgy érzi Angliában azt szeretnék a futballszurkolók – az Everton és a Manchester United szimpatizánsain kívül –, hogy a Liverpool nyerje meg a Premier League 2021–2022-es kiírását.

Tuchel egyetértett Guardiolával, szerinte azonban ez nem a Liverpool fényes történelme miatt van így. Az ok maga Jürgen Klopp.

„Klopp az esélytelenek mestere. A játékosaira tudja beszélni, hogy egy Villarreal vagy egy Benfica is esélyesebb náluk. Mindig ezt csinálja, innen jön a felé mutatott szimpátia is. Klopp fantasztikus fickó, vicces és természetesen a világ egyik legjobb menedzsere” – mondta Tuchel.

„Amikor a Dortmundot edzette, akkor az egész ország neki szurkolt. Most a Liverpoolt edzi, s ismét csak az egész ország neki szurkol. Szombaton mi leszünk a rossz fiúk, de ez nem probléma, elfogadjuk ezt a szerepet. Nem az ország szeretetéért, hanem a kupáért játszunk” – tette hozzá a Chelsea menedzsere.

A Chelsea és a Liverpool szombaton, 17.45-kor lép pályára a Wembleyben az FA-kupa döntőjében – a mérkőzést élőben követhetik a honlapunkon.

ANGOL FA-KUPA
DÖNTŐ
17.45
: Liverpool–Chelsea (Tv: Spíler1) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik