FA-kupa: „Mentális szörnyetegek vagyunk” – Klopp; „Rendben leszek” – Szalah

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2022.05.15. 10:15
null
Jürgen Klopp szerint mentális szörnyetegek a játékosai (Fotó: AFP)
Ugyan Mohamed Szalah és Virgil van Dijk sem tudta végigjátszani a Chelsea FC ellen tizenegyesekkel megnyert FA-kupa-döntőt, a Liverpool FC menedzsere, Jürgen Klopp szerint egyikükkel sincs nagy baj, a holland bekk akár meccsmulasztás nélkül is megúszhatja kisebb sérülését. Thomas Tuchel, a Chelsea menedzsere kijelentette, ahogy a februári Ligakupa-döntőben, úgy most sem bánt meg egyetlen húzást sem, büszke a csapatára, amely 240 perc alatt egyetlen akciógólt sem kapott a világ egyik legjobb támadógépezetével szemben lejátszott finálékban.

 

„Végtelenül büszke vagyok a srácokra. Mentálisan igazi szörnyetegek vagyunk, de meg kell hagyni, a Chelsea-nél játszók is azok voltak ma. Remekül futballoztak, de csak egy győztes lehetett, és mi lettünk azok. Egyetlen tizenegyesen múlt az egész, de mi lettünk a győztesek!” – értékelt az FA-kupa döntő lefújása után Jürgen Klopp.

A német menedzser öröme nem lehet felhőtlen. A Liverpool az első félidő derekán sérülés miatt elveszítette Mohamed Szalahot, majd a hosszabbítást Virgil van Dijk sem tudta vállalni. A két alapember esetleges kiválása óriási gondot jelenthet a Premier League hajrájában (már amennyiben Klopp még komolyan hisz abban, hogy a Manchester City botlani fog, így pedig a Liverpool beérheti) és a két hét múlva esedékes Bajnokok Ligája-döntőben is.

„Izomhúzódás – mondta a cserék hátteréről. – Mo esete valamivel rosszabb, mint Virgilé, ő rendben van, inkább csak kockáztatni nem szerettünk volna vele. Egy kisebb harapás szerű fájdalmat érzett, remélhetőleg tényleg semmi komoly. Rendben lesz a keretünk a hajrára is” – tette hozzá.

Van Dijk az ITV-nek beszélt az állapotáról: „Kell néhány vizsgálat. Már az első félidőben éreztem az egyik sprint után, de éreztem, tudok tovább játszani. A hosszabbítással viszont nem akartunk kockázatot vállalni, teljesen megbíztam Joelben (Matip – a szerk.). Remélem, rendben leszek” – bizakodott a holland bekk.

Mohamed Szalah ugyancsak bizakodó volt, „Rendben leszek” – mondta a párizsi BL-döntővel kapcsolatban. A szűkszavú válasz alapján azonban egyáltalán nem lehet kizárni, hogy az egyiptomi támadó nem lesz bevethető a keddre ütemezett, Southampton elleni idegenbeli bajnokin. A másik oldalon pozitív előjel, hogy a trófeával való ünneplést nem hagyta ki…

Ha mégis nagyobb lenne a baj, Harvey Elliott bejelentkezett, kész Szalah-maszkban megküzdeni a Real Madrid védőivel… (Fotó: AFP)
Ha mégis nagyobb lenne a baj, Harvey Elliott bejelentkezett, kész Szalah-maszkban megküzdeni a Real Madrid védőivel… (Fotó: AFP)

 

„Kétszáznegyven percet futballoztunk végig a világ talán legjobb támadógépezete ellen és nem kaptunk gólt. Meccs közben biztos voltam abban, hogy lesz majd egy nagy pillanatunk, és az döntő is lehet számunkra, de sajnos nem lett igazam. Ahogy a Ligakupa-döntő után mondtam, nem bánok semmit most sem. Elmondtam a csapatnak is, mennyire büszke vagyok” – értékelt Thomas Tuchel, a Chelsea menedzsere.

Emlékezetes, a február végi Ligakupa-döntőben szintén tizenegyesek döntöttek a két csapat között, akkor 11–10-re nyerte meg a szétlövést a Liverpool.

 


 

ANGOL FA-KUPA
DÖNTŐ
Liverpool FC–Chelsea FC 0–0 – tizenegyesekkel: 6–5
London,
Wembley Stadion, 84 897 néző. Vezette: Pawson
Liverpoo
l: Alisson – Alexander-Arnold, Konaté, Van Dijk (Matip, 91.), Robertson (Cimikasz, 111.) – N. Keita (Milner, 74.), Henderson, Thiago Alcantara – Szalah (Diogo Jota, 33.), Mané, Luis Díaz (Roberto Firmino, 98.). Menedzser: Jürgen Klopp
Chelsea: É. Mendy – T. Chalobah (Azpilicueta, 105.), Thiago Silva, Rüdiger – R. James, Jorginho, Kovacic (Kanté, 66.), Marcos Alonso – Mount, Pulisic (Loftus-Cheek, 105., Barkley, 119.) – R. Lukaku (Zijes, 85.). Menedzser: Thomas Tuchel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik