Arsenal: Gabriel Jesus a londoniaknál folytatja – hivatalos

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2022.07.04. 09:51
null
Gabriel Jesus aláírt az Arsenalhoz (Fotó: Twitter/Arsenal)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Arsenal a hivatalos oldalán jelentette be, hogy szerződtette Gabriel Jesust a Manchester Citytől.

 

Korábbi sajtóértesülések szerint az Arsenal körülbelül 52 millió eurót fizet a 25 éves brazil válogatott támadóért, aki 2027 júniusáig szóló szerződést írt alá.

A City 2017 januárjában 32 millió eurót fizetett Gabriel Jesusért a Palmeirasnak – a játékos azóta 236 tétmérkőzésen 95 gólt és 46 gólpasszt termelt.

„Örülünk, hogy sikerült tető alá hozni ezt az átigazolást. A futballban jártas emberek pontosan tudják, mire képes. Régóta csodáltuk, folyamatosan bizonyít a legmagasabb szinten. Alig várjuk, hogy csatlakozzon a többiekhez, üdvözöljük őt a klubnál” – mondta Edu, az Arsenal technikai igazgatója.

„Izgatott vagyok, a klub kiváló munkát végzett azzal, hogy egy ilyen szintű játékost szerződtetett. Jól ismerem személyesen Gabrielt, nagy sikereket ért el a Premier League-ben. Régóta szerettünk volna igazolni erre a posztra, boldog vagyok, hogy olyan játékos érkezett, akit mindannyian akartunk” – tette hozzá Mikel Arteta, az Arsenal menedzsere.

Az Arsenal új igazolása már dolgozott együtt a baszk szakemberrel, aki korábban a Manchester Citynél volt másodedző.

„Beszéltünk néhányszor a klubról, a játékosokról, a projektről és a jövőről. Száz százalékig hiszek Mikelben. Korábban is jó volt vele dolgozni, nagyszerű ember és remek edző. Rengeteget segített nekem a Manchester Citynél. Az edzések után sokat voltunk együtt, a befejezésen vagy valami máson dolgoztunk. Elképesztően intelligens, kiváló futballista volt, sokat taníthat nekem és a fiataloknak” – mondta Gabriel Jesus.

A brazil támadó elárulta, még Sao Pauló-i fiatalként élvezettel nézte az Arsenal, különösen egyvalaki ragadta meg a figyelmét.

„Fiatalabb koromban Thierry Henry miatt követtem az Arsenalt. Nyilván nem kísértem figyelemmel túl sok európai csapatot, de amikor belegondoltam, hogy milyen futballisták szerepeltek itt, azt mondtam magamban, »Azta, ez a klub óriási«. Amikor az Arsenal ellen játszottam, felfigyeltem az Emirates Stadionra, izgatottságot érzek, hogy itt lehetek.”

„Elégedett vagyok, hogy ehhez a nagy klubhoz írtam alá. Az első naptól kezdve boldog voltam, onnantól, hogy tudtam az átigazolásról. Ismerem a stábot és néhány játékost, a brazilokat. Tisztában vagyok vele, hogy sok kiváló futballista van itt. Fiatalok, akárcsak én. Segíteni és tanulni jöttem, minden tőlem telhetőt meg fogok tenni. Együtt kell küzdenünk, csakis így nyerhetünk trófeákat. Amikor a játékosok között jó a kapcsolat a pályán kívül, akkor belül automatikusan működik – ilyen az én mentalitásom.”

Jesus – aki a kilences mezszámot kapta – az „ágyúsok” negyedik nyári érkezője Matt Turner, Marquinhos és Fábio Vieira után.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik