PL: „Ami sok, az sok” – Núnez piros lapja miatt életveszélyes fenyegetést kapott a védő

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.08.17. 11:07
null
Joachim Andersen (balra) és Darwin Núnez a hétfői mérkőzésen (Fotó: AFP)
Gyűlölködő üzenetek tömkelege, nem egy halálos fenyegetés – ezzel szembesült a közösségi médiás felületein Joachim Andersen, a Crystal Palace labdarúgója, akiről kiállították Darwin Núnezt, a Liverpool nyáron vásárolt gólvágóját a két csapat hétfő esti anfieldi bajnoki mérkőzésén (1–1).

 

„Este kaphattam vagy három-négyszáz ilyen üzenetet – posztolt néhány példát Joachim Andersen az Instagramon. – Értem én, hogy drukkoltok egy csapatnak, de ne legyetek tisztességtelenek, és hagyjatok fel az online durváskodással.”

Andersen hozzátette azt is, reméli, hogy a Premier League és az Instagram is lépni fog az ügyben, mert „ami sok, az sok”. A liga és az Instát működtető Meta szóvivője is jelezte: vizsgálják az esetet.

Mint beszámoltunk róla, Andersen és Núnez kemény párviadalt vívott a hétfő esti mérkőzésen, és a heveskedés odáig fajult, hogy a Liverpool nyáron szerződtetett uruguayi támadója lefejelte a Crystal Palace védőjét. Jürgen Klopp szerint csatára teljesen jogosan kapott piros lapot, ugyanakkor a Liverpool menedzsere Andersen „kis provokációját” is emlegette nyilatkozatában, alighanem plusz gyúanyagot szolgáltatva ezzel a dühös Liverpool-szurkolóknak.

A BBC értesülése szerint Andersent fizikai bántódás nem érte, de semmiképpen sem akarta szó nélkül hagyni a történteket. Akadt olyan gyalázkodó, aki időközben megírta neki: az üzenetét „teljesen lerészegedve” küldte, és másnap már „nagy hülyeségnek” tartotta, és bocsánatot kért.

A The Athletic szerdán hosszú cikket szentelt a történteknek, emlékeztetve arra, hogy az Andersen–Núnez csörte valójában már az előszezonban, a két csapat szingapúri mérkőzésén megkezdődött.

A 2–0-s liverpooli győzelemmel végződő júliusi meccs szünetében becserélt uruguayi rövid időn belül háromszor szabálytalankodott a dán védővel, aki az akkor gyűjtött tapasztalatokkal felvértezve készült a „visszavágóra”. Egy Patrick Vieira-edzette csapatban eleve hangsúlyosan elvárás, hogy minden eszközzel harcolni kell a labdáért még az edzéseken is – az Athletic szerint nem titok, hogy az utóbbi időben Andersen is változtatott a felfogásán, törekszik a határozottabb, „sokoldalúbb” védőmunkára.

S hogy miként látta ő a hétfő este történteket? A Viaplay Fotball szerint:

„Az egész meccsen szoros őrizet alatt tartottam, zavartam, bosszantottam, elég jól is ment a játék. Szerintem egy kissé fel is dühítettem ezzel. Először egy beadásnál fejelt le, mondtam neki, hogy ezt nem kellene. Mérges lettem rá én is. Aztán mégis megtette még egyszer, ami szerintem ostobaság volt. Egyértelmű piros lap.”

ÍZELÍTŐ KÉPEKBEN


Kedden röviden Darwin Núnez is megnyilvánult az ügyben, és ha Andersentől nem is, a Liverpooltól – a klubtól, a szurkolóktól – bocsánatot kért.

„Tudom, hogy csúnyán viselkedtem. Azért is vagyok itt, hogy tanuljak a hibáimból. Ez még egyszer nem fog megtörténni – írta spanyol nyelvű Twitter-üzenetében, angolul pedig bocsánatot kért minden liverpoolitól, és biztosította őket: – Visszatérek.”



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik