MU: Robson, Cantona és Ferguson sem tudta meggyőzni Bellinghamet

Vágólapra másolva!
2022.09.20. 21:36
Bryan Robson, Sir Alex Ferguson és Eric Cantona is leült a 17 éves Jude Bellinghammel, illetve a játékos szüleivel, hogy meggyőzze őket a tinédzser Manchesterbe Unitedbe való igazolásáról, az érintett mégis a Borussia Dortmundba szerződött.

Amikor Jude Bellingham úgy döntött, hogy 17 évesen elhagyja nevelőklubját, a Birmingham Cityt, a tinédzser és szülei két klubbal is leültek tárgyalni az esetleges igazolásról. A Manchester United kiterítette a képzeletbeli vörös szőnyeget a játékos elé, és az All Star-csapatnak is beillő Sir Alex Ferguson–Eric Cantona–Bryan Robson trióval próbálta megnyerni magának a korosztály legtehetségesebb játékosát.Jude Bellingham úgy döntött, hogy 17 évesen elhagyja nevelőklubját, a Birmingham Cityt, a tinédzser és szülei két klubbal is leültek tárgyalni az esetleges igazolásról. A Manchester United kiterítette a képzeletbeli vörös szőnyeget a játékos elé, és az All Star-csapatnak is beillő Sir Alex Ferguson–Eric Cantona–Bryan Robson trióval próbálta megnyerni magának a korosztály legtehetségesebb játékosát.

„Én, Sir Alex és Eric találkoztunk vele és a szüleivel Carringtonban, és a találkozó után azt hittük, hozzánk jön. Sajnos úgy döntött, hogy Németországba igazol”nyilatkozta Robson.

Bellingham döntésében jelentős szerepet játszott, hogy a Dortmund évek óta szerződteti a legjobb fiatal játékosokat, akiknek azonnal lehetőséget ad, és nem áll a játékosok útjába akkor sem, amikor távozni szeretnének. Jadon Sancho könnyed beilleszkedése a német gárdába újabb jó okot szolgáltatott a döntés előtt álló Bellingham (család) előtt.

Jude Bellingham lehet a nyári átigazolási piac egyik főszereplője (Fotó: AFP)
Jude Bellingham lehet a nyári átigazolási piac egyik főszereplője (Fotó: AFP)

„Közelről figyeltem a Manchester City elleni BL-meccsen, lehet látni, hogy mennyit fejlődött azóta. Kiválóan olvassa a játékot, ahogy láttuk a góljánál is, de párharcokban szintén erős. Sokan azt gondolják, hogy csupán támadó középpályás, de védekezésben is képes jó teljesítményre. Elég magas, fürge, és igen sokoldalú” – tért ki a fiatal középpályás Manchester City elleni teljesítményére Robson.

Végül Bellingham angol válogatottban betöltött szerepére is kitért a United legendás középpályása: „Ha így folytatja, akkor sokat segíthet a válogatottnak is a világbajnokságon.”

Feltehetően a 2023-as nyári átigazolási időszak egyik főszereplője Bellingham lesz, aki iránt a leggazdagabb európai klubok érdeklődnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik