MU: Rashford a jelenlegi formájában megállíthatatlan – Ten Hag

Vágólapra másolva!
2023.01.26. 12:12
null
Marcus Rashford fantasztikusan játszik a 2022–2023-as kiírásban (Fotó: AFP)
A Manchester United holland menedzsere, Erik ten Hag és a klub korábbi középpályása, Roy Keane is Marcus Rashfordot méltatta, miután a Nottingham Forestnek is betalált az angol Ligakupában – írja a goal.com.


Mint ismert, a Manchester United szerda este 3–0-ra legyőzte idegenben a Nottingham Forestet az angol Ligakupa elődöntőjének első mérkőzésén. Marcus Rashford már a 6. percben bevette a PL-újonc kapuját, így a legutóbbi tíz mérkőzésén tíz gólt ünnepelhetett. Nem meglepő, hogy Erik ten Hag dicsérte az angol válogatott támadót a mérkőzést követően.

„Rashford a jelenlegi formája alapján megállíthatatlan. Bármikor képes kreatívan futballozni a támadó harmadban. Néha őrült dolgokat művel” – mondta Ten Hag.

A holland menedzser mellett a Manchester United korábbi középpályása, a sokszor kritikus Roy Keane is pozitívan csalódott a csapat tízesében.

„Olyan, mint egy szikár harci gép. Néha minden az önbizalmon múlik, neki pedig ez megvan. A Manchester Unitednek volt néhány kiváló csatára, most is szükségük van erre. Marcusnak most jól megy, továbbra is vállalnia kell ezt a felelősséget.

Egy futballista távozásával a felelősséget mindig egy másiknak kell átvennie. Rashford huszonöt éves, nem gyerek már. Mentálisan erősnek tűnik, ami rengeteget számít” – utalt Roy Keane arra, hogy az MU csatárának Cristiano Ronaldót kell pótolnia, ami a gólokat illeti.

Ten Hagnak a padlóról kellett összekaparnia Rashfordot, hiszen a 2021–2022-es kiírásban Ralf Rangnick csak csereként számolt vele, 25 mérkőzésen mindössze négy gólig jutott a Premier League-ben. Ami a jelenlegi idényt illeti: 20 angol bajnokin kilencszer volt eredményes.

ANGOL LIGAKUPA
ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉSEK
SZERDÁN JÁTSZOTTÁK
Nottingham Forest–Manchester United 0–3
(Rashford 6., Weghorst 45., Bruno Fernandes 89.)
KEDDEN JÁTSZOTTÁK
Southampton–Newcastle United 0–1 (Joelinton 73.)

VISSZAVÁGÓK
JANUÁR 31., KEDD
21.00:
Newcastle United–Southampton
FEBRUÁR 1., SZERDA
21.00:
Manchester United–Nottingham Forest

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik